- Det er ydmykende for presidenten

Foto: Denis Balibouse (Reuters/Scanpix)

Negative reaksjoner på Pat McQuaids siste sprell.

16.05.13 16:43

I april skrev procycling.no at Pat McQuaid ikke var sikret å bli nominert til en ny presidentperiode i UCI.

Les også: Folket avgjør presidentens framtid

Da hadde det irske sykkelforbundet bestemt seg for å la sykkelklubbene bestemme om presidentens hjemland skulle nominere McQuaid til en ny periode.

Får sveitsisk støtte
Nå viser det seg at hva sykkelklubbene i Irland bestemmer ikke betyr noe. 63-åringen har sikret seg en nominasjon fra det sveitsiske sykkelforbundet. Det får flere til å reagere. Den anerkjente sykkelbloggeren «The Inner Ring» skriver følgende på Twitter:

- Det er ydmykende for sykkelpresidenten at han blir nominert av Sveits istedenfor å kjempe for nominasjonen i Irland.

HTML EMBED

Joe Geimer er journalist i Luxembourger Wort og vet knapt hva han skal skrive.

- McQuaid har sikret seg å kjempe om enda en presidentperiode. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal si, skriver han på Twitter.

Bosatt i Sveits siden 2005
Vanligvis må man bli nominert fra eget forbund, men McQuaid har utnyttet muligheten og blitt nominert av Sveits fordi han har vært bosatt i alpelandet i åtte år. Det gjorde en nominasjon derfra mulig.

- Jeg er glad og lettet for at Sveits har nominert meg. Nå ser jeg fram til å stille til valg, sier McQuaid i en pressemelding fra det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Les hele pressemeldingen her .

Valg i september
Det irske folket skulle egentlig bestemt 63-åringens presidentskjebne i juni, men nå har altså presidenten kommet dem i forkjøpet. Hans kommentar til landsmennene var kort:

- Det har vært tydelig at min irske nominasjon ble politikk for en liten gruppe mennesker. Men jeg har fått mange brev fra forbund rundt om i verden som støtter meg og ønsker at jeg skal delta i presidentvalget.

Så langt er McQuaid den eneste kandidaten til presidentjobben i UCI. Ingen andre har meldt seg. Presidentvalget blir avholdt i forbindelse med sykkel-VM i Firenze i september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.