RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Denis Balibouse (Reuters/Scanpix)

- Det er ydmykende for presidenten

Sist oppdatert:
Negative reaksjoner på Pat McQuaids siste sprell.

I april skrev procycling.no at Pat McQuaid ikke var sikret å bli nominert til en ny presidentperiode i UCI.

Les også: Folket avgjør presidentens framtid

Da hadde det irske sykkelforbundet bestemt seg for å la sykkelklubbene bestemme om presidentens hjemland skulle nominere McQuaid til en ny periode.

Får sveitsisk støtte
Nå viser det seg at hva sykkelklubbene i Irland bestemmer ikke betyr noe. 63-åringen har sikret seg en nominasjon fra det sveitsiske sykkelforbundet. Det får flere til å reagere. Den anerkjente sykkelbloggeren «The Inner Ring» skriver følgende på Twitter:

- Det er ydmykende for sykkelpresidenten at han blir nominert av Sveits istedenfor å kjempe for nominasjonen i Irland.

Joe Geimer er journalist i Luxembourger Wort og vet knapt hva han skal skrive.

- McQuaid har sikret seg å kjempe om enda en presidentperiode. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal si, skriver han på Twitter.

Bosatt i Sveits siden 2005
Vanligvis må man bli nominert fra eget forbund, men McQuaid har utnyttet muligheten og blitt nominert av Sveits fordi han har vært bosatt i alpelandet i åtte år. Det gjorde en nominasjon derfra mulig.

- Jeg er glad og lettet for at Sveits har nominert meg. Nå ser jeg fram til å stille til valg, sier McQuaid i en pressemelding fra det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Les hele pressemeldingen her .

Valg i september
Det irske folket skulle egentlig bestemt 63-åringens presidentskjebne i juni, men nå har altså presidenten kommet dem i forkjøpet. Hans kommentar til landsmennene var kort:

- Det har vært tydelig at min irske nominasjon ble politikk for en liten gruppe mennesker. Men jeg har fått mange brev fra forbund rundt om i verden som støtter meg og ønsker at jeg skal delta i presidentvalget.

Så langt er McQuaid den eneste kandidaten til presidentjobben i UCI. Ingen andre har meldt seg. Presidentvalget blir avholdt i forbindelse med sykkel-VM i Firenze i september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere