*Nettavisen* Sport.

- Det finnes ikke rasisme i fotballen

Foto: Arnd Wiegmann (Reuters)

Sepp Blatter med kontroversiell uttalelse.

16.11.11 21:15

Onsdag kom beskjeden om at det engelske fotballforbundet har siktet Luis Suarez for rasismeanklagene fra Manchester Uniteds Patrice Evra.

Liverpool-spissen og franskmannen skal ha hatt en ordveksling da lagene møttes tidligere i høst og Evra var rasende på Suarez etter kampslutt.

- Finnes ikke rasisme
Samtidig har England også blitt rystet av en annen rasismesak. Chelseas John Terry har også vært i hardt vær etter angivelige uttalelser mot QPRs Anton Ferdinand.

I begge de to nevnte tilfellene hevder spillerne sin uskyld i den påståtte oppførselen og enn så lenge har det ikke blitt avsagt noen dom i de to sakene.

Skal vi tro FIFA-president Sepp Blatter, er det imidlertid ingenting som heter rasisme innenfor fotballen. FIFA-toppen kom med dette mildt sagt kontroversielle utspillet onsdag.

- Jeg tror ikke det finnes rasisme. Det finnes kanskje tilfeller der spillere havner i bråk. Det kan komme et ord, eller en gest som kanskje ikke er helt korrekt, sier han til CNN ifølge Sky Sports.

- Men den som blir offer for noe slik, må si til seg selv at dette er et spill. Etter at spillet er over, tar vi hverandre i hånden. Det er realistisk, fordi vi har jobbet hardt for å bli kvitt rasisme.

- Oppføre seg bedre
Blatter legger ikke skjul på at han mener rasisme er et avsluttet kapittel innenfor fotballen.

- Jeg tror hele verden er oppmerksom på det vi har gjort for å bli kvitt rasisme og diskriminering, fortsetter FIFA-presidenten.

- På banen kan det skje ting som ikke er bra, men når spillet er over, så er det over. Da handler det om å oppføre seg bedre i neste kamp, sier Blatter.

- Har blitt misforstått
Uttalelsene til Blatter har blitt møtt med kraftige reaksjoner og bred fordømmelse. Presidenten gikk derfor ut og korrigerte seg selv via FIFAs offisielle nettsted senere onsdag.

- Kommentarene mine har blitt misforstått, sier Blatter.

- Jeg vet at rasisme fortsatt eksisterer i fotball, og jeg har aldri nektet for dette. Jeg vet at det er et stort samfunnsproblem, som også har ringvirkninger til idretten. Jeg har en sterk tro på at vi bør fortsette den samlede kampen mot rasisme på og utenfor banen for å utrydde denne pesten en gang for alle, sier Blatter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag