RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det finnes ingen unnskyldninger

Foto: Scanpix/Morten Holm
Sist oppdatert:
Kjetil Jansrud vil sette Lund Svindal på plass denne sesongen.

TRONDHEIM (Nettavisen): I skyggen av Aksel Lund Svindal har Kjetil Jansrud sikkert nærmet seg verdenstoppen i storslalåm de siste årene. 26-åringen kan vise til flere pallplasseringer i verdenscupen, men har fortsatt til gode å klatre helt til topps.

Nå er sølvvinneren fra Vancouver-OL mer enn klar for å ta enda et steg på pallen.

- Ingen unnskyldninger
- Det finnes ingen unnskyldninger lenger. Jeg har kommet mye lenger nå, enn på samme tidspunkt i fjor. Det gjelder bare å holde seg skadefri og opprettholde det grunnlaget jeg har bygget, sier Jansrud til Nettavisen.

Jansrud var, sammen med Aksel Lund Svindal og Lotte Smiseth Sejersted, i Trondheim for å teste nye dresser i vindtunnelen på NTNU før helgen. Han mener at nordmennene har kommet langt på utstyrssiden og håper testene vil gi positive svar.

- Det er nesten umulig å kjenne hvilket stoff som er best, men det vil analysene gi svar på etter hvert. Det andre aspektet er sittestillingen, som det ikke er like lett å gi tilbakemelding på i et renn. Her får vi sikre målinger. Vi hadde ikke kommet like langt med utstyrstestingen på denne tiden i fjor, sier Jansrud.

Norge ligger fremdeles bak de aller beste på utstyrssiden. Østerrikes landslag bruker ca 7-8 millioner kroner hvert år på utstyrsforskning, mens Norges prosjekt koster rundt 100.000. Jansrud håper uansett at han kan hevde seg helt i toppen i årets v-cup i storslalåm.

- Jeg sikter meg inn på en verdenscupseier i storslalåm - og gjerne flere. Jeg vil gjerne hevde meg i storslalåmcupen sammenlagt, sier Jansrud, som ble nummer fire forrige sesong.

Vil tukte Lund Svindal
Landslaget har mange reisedøgn sammen i løpet av et år og 26-åringen innrømmer at det kan ta på.

- Det er egentlig ikke slik at man blir ordentlig lei hverandre. Man lar det aldri gå til et personlig nivå, men det kan jo være krevende til tider, innrømmer Jansrud.

I fjor måtte han se seg slått av Aksel Lund Svindal sammenlagt, men kommer med en kraftig advarsel til landslagskompisen før årets sesong.

- Kan du tukte Aksel denne sesongen?

- Ja! Med to streker under svaret, gliser Jansrud.

22. oktober åpner verdenscupen med storslalåmrenn i Sölden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere