RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Thomas Rasmus Skaug/Scanpix

- Det føles som en revansj

Sist oppdatert:
Marit Bjørgen ga kritikerne svar på tiltale.

GRANÅSEN (Nettavisen): Mange har ment mye om Marit Bjørgens treningsmetoder etter at formen sviktet i januar. Fredag var det krisemaksimering, da Vibeke Skofterud gikk ut i VG og sa at Svein Tore Samdal har trent Bjørgen i senk.

Før dagen var omme, var Bjørgen og Skofterud gode venner. Likevel innrømmer Bjørgen at lørdagens NM-gull på 15 km fellesstart med skibytte var en deilig revansje.

- Ikke verst å vinne NM-gull for en som er feiltrent, smiler Bjørgen på pressekonferansen.

«Fy f¿, jeg skal vise dem»
Hun legger ikke skjul på at fredagens hendelser påvirket henne.

- Det var tungt i går morges. Men utover dagen begynte jeg å tenke «fy f¿, jeg skal vise dem». Og dette føles litt som en revansj, fastslår 27-åringen, som felte et par gledestårer da seieren var sikret.

- Det var en utrolig god opplevelse. Dette er nok den NM-medaljen som har betydd mest for meg. For det har vært noen tøffe dager.

- Lar du deg påvirke av det eksperter sier i media?

- Det er ikke bestandig det er så enkelt å ikke la seg påvirke, det skal jeg innrømme. Når kroppen ikke fungerer, får man mange tanker i hodet om hva som er feil. Men jeg har fortsatt full tro på opplegget. Det er bare å se på resultatene mine, sier Bjørgen, som allerede har bestemt seg for at hun vil videreføre samarbeidet med Svein Tore Samdal neste sesong – uavhengig av hva landslagsledelsen og eksterne eksperter måtte mene.

Ikke i rå form
- Det er jeg som skal gå på ski. Da må jeg følge det opplegget jeg tror på, fastslår Bjørgen.

Til tross for lørdagens NM-opptur, lar hun seg ikke falle for fristelsen til å si at problemene denne sesongen er over.

- Jeg er ikke i den rå formen jeg var i før jul. Det er vanskelig å si, men jeg tror ikke dette hadde vært noe toppløp i verdenscupen. Og det blir veldig spennende å se hvordan kroppen restituerer seg etter dette løpet.

Bjørgen har ennå ikke bestemt seg for om hun reiser til verdenscupen i Otepää neste helg. Utviklingen de neste dagene blir avgjørende. Men lyst, det har hun.

- Det kribler i beina når jeg ser skirenn på TV. Det viser at motivasjonen er der. Jeg elsker å gå skirenn, og har lyst til å være en del av gamet. I januar har jeg savnet å være på tur med resten av gjengen, innrømmer Bjørgen.

Tre generasjoner
I lørdagens renn gikk hun kontrollert på den klassiske delen. Og da hun fikk på seg skøyteskiene, løsnet det skikkelig. Det ble etter hvert en tettrio, der Bjørgen gikk i rygg på juniorjentene Therese Johaug og Marthe Kristoffersen.

Men i en av de siste bakkene klinte Bjørgen til, og plasserte skapet.

18-åringen Marthe Kristoffersen gikk inn til en imponerende sølvmedalje, mens Hilde Gjermundshaug Pedersen spurtet til tredjeplass.

Dermed ble det en 18-åring, en 27-åring og en 43-åring på seierspallen. Generasjonsskiftet i norsk kvinnelangrenn er med andre ord en flytende prosess.

Les flere nyheter på Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere