RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det forbanna presset er spesielt

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Åge Hareide kjenner presset i Viking.

Åge Hareide får ikke skikk på Viking. Han forklarer noe av motgangen med resultatpresset i Stavanger, skriver VG.

- Det forbanna resultatpresset i hver eneste kamp er veldig spesielt for Stavanger, og preger oss. I denne byen finnes det ikke noen mellomting. Enten er ting helt fantastiske ved seier, eller så er det helt dystert ved tap. Hver gang, sier Hareide til VG.

Før onsdagens seriekamp mot bunnlaget Stabæk ligger Viking på 12.-plass. Under Hareides ledelse har Viking endt på 9.- og 11.-plass. Heller ikke denne sesongen har det løsnet - foreløpig.

- Mitt opphold i Viking har vært mye ryddejobb. Både Tomasz Sokolowski, Joakim Austnes og Thomas Myhre bandt opp mye lønnsmidler, men var stort sett skadd. Klubben ønsket derfor å satse hardt på talentutvikling, og der er vi veldig gode. Men vi kan ikke drive utvikling for å levere spillere til lokale klubber, men må gi dem sjansen på eget A-lag. Da må man se lenger enn til neste kamp, sier Hareide.

Til VG sier den tidligere landslagssjefen at han fortsatt er sulten og engasjert som trener, selv om han kanskje fremstår som noe roligere i stilen. Siden 2000 har Viking brukt sju ulike trenere. Hareide mener klubben må være tålmodig.

- Mange store klubber har måttet bruke veldig lang tid på å vinne tilbake gammel status. Manchester United brukte 26 år fra seriegullet i 1967 til neste seriegull. Manchester City 44 år, sier Hareide til VG. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere