RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

- Det funker ikke på meg

Sist oppdatert:
Petter Northug advarer Lukas Bauer i sitt første intervju etter sykdommen.

Etter en trøblete start, kunne Petter Northug (24) reise hjem fra OL i Vancouver som den mest dekorerte herrelangrennsløperen – med to gull, ett sølv og en bronse.

Utladningen på den avsluttende femmila var imidlertid i overkant, og etter at Northug kom hjem til Trondheim, ble han sengeliggende.

Nå er han imidlertid på beina igjen – og klar til å fortsette jakten på sammenlagtseieren i verdenscupen.

Les også: Andresen må si nei

- Tar tid å våkne
- Det tar tid å våkne ordentlig etter ei uke i senga. Men jeg har trent lett i to dager nå, og det føles bedre, sier Northug til Nettavisen tirsdag ettermiddag, i sitt første intervju på over en uke.

Mens Northug var syk, benyttet tsjekkiske Lukas Bauer sjansen til å kutte ned nordmannens forsprang i verdenscupen fra 297 til 172 poeng.

Det er 775 poeng igjen å kjempe om. 375 i Norge denne uka og 400 i Sverige neste uke.

- Jeg håper fortsatt å få avgjort dette før vi reiser til Sverige, sier Northug.

Samtidig innrømmer han at det nå også er et taktisk spill. Og at det blir viktig å porsjonere kreftene riktig.

Derfor er det fortsatt ikke bestemt hvilke av de gjenstående løpene han går. I hvert fall vil han ikke røpe det.

Taktisk spill
- Først onsdag bestemmer jeg meg for om jeg går sprinten i Drammen torsdag. Om jeg skal gå femmila i Holmenkollen lørdag, avgjør jeg etter det igjen. Jeg må være litt forsiktig etter å ha vært syk. Jeg må ikke gå løp jeg tror kan ødelegge meg denne uka, ettersom det er så mange poeng å kjempe om neste uke, poengterer han.

Lukas Bauer har på sin side sagt at han har gitt opp kampen mot Northug. Han har også sagt at han kanskje dropper lørdagens femmil – men at han uansett reiser til Norge.

Den biter ikke Petter Northug på.

- Bauer er i gang med det taktiske spillet. Men er det én person det ikke funker på, er det meg. Han skal neppe gå noen av sprintene. Og han kommer vel ikke til Oslo bare for å trene, sier Northug.

- Får ingenting gratis
For et år siden var det Dario Cologna og Petter Northug som kjempet om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Den gangen var Cologna i førersetet på det tilsvarende tidspunktet. Det var også sveitseren som dro det i land til slutt, selv om Northug yppet seg og overtok den gule ledertrøyen før selve verdenscupfinalen i Sverige.

Northug innrømmer at situasjonen han nå befinner seg i, er vel så utfordrende.

- Jeg er egentlig i forsvarsposisjon, og det er en skummel posisjon å være i. Men jeg er forberedt på det, og er innstilt på at jeg ikke får noe gratis. Det blir en kamp, dette her, erkjenner han overfor Nettavisen.

- Like greit
- Hvor mye har du tapt på å være syk?

- Vanskelig å si. Når jeg føler meg bedre, kommer motivasjonen tilbake. Og da kan formen komme også.

- Egentlig må man regne med å bli syk etter en sånn utladning som et OL er. Det var like greit at jeg fikk det med én gang. Jeg måtte uansett ha tatt noen rolige dager, sier Petter Northug.

Vinner han verdenscupen sammenlagt, er han den første norske herreløperen som klarer en slik bragd siden Bjørn Dæhlie stakk av med den største krystallkula i 1999.

Det er med andre ord på høy tid at det skjer igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere