*Nettavisen* Sport.

- Det går riktig vei med Malm Frafjord

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

Positiv EM-utvikling for Marit Malm Frafjord.

29.10.12 12:42

Suksesstrener Thorir Hergeirsson har tro på at Marit Malm Frafjord er klar for håndball-EM. Gøril Snorroeggen rekker høyst trolig ikke mesterskapet i Serbia.

Kaptein Malm Frafjord slet med motivasjonen etter OL-gullet. I tillegg har hun i noen uker hatt vondt i en skulder.

– Jeg føler absolutt at det går riktig vei med henne. Hun kan være klar for kamp til helgen. Vi får svar på dette de kommende dagene. Men det kan være vi utsetter EM-uttaket av henne litt, sier Hergeirsson til NTB.

Det samme kan gjelde for Kristine Lunde-Borgersen. Hun skadet ankelen i en turnering for noen uker siden. – Det har tatt litt lengre tid enn vi så for oss med henne. Likevel har hun nok tid til å finne EM-formen.

Troppen
Han skal offentliggjøre EM-troppen (16 spillere) tirsdag neste uke.

– Vi har god erfaring med å ta ut laget så tidlig. Da kan spillerne legge opp planene. Men jeg føler at vi har råd til å holde det litt åpent rundt Marit og «Kikki», men til 4-nasjonersturneringen i Bergen må vi ha alt klart, sier Hergeirsson.

Den spilles nest siste helg i november mot Sverige, Danmark og Russland.

Gøril Snorroeggen bidro godt da Norge tok OL-gullet i London. For henne kreves en forvandling i løpet av få dager om det skal bli EM.

– Det er ikke definitivt, men det går kanskje mot at EM ryker for henne. Hælen hennes trenger mer tid, sier Hergeirsson.

Kari-Mette Johansen har sluttet på landslaget. Amanda Kurtovic er ute på ubestemt tid med en alvorlig skulderskade.

Edin inn?
Anja Edin var med da Hergeirsson debuterte i mesterskap med bronse i 2009 (Kina-VM). Det ble ingen stor suksess.

Nå kan telemarkingen få en ny mulighet. – Hun har virkelig meldt seg på gjennom sitt spill i Larvik i høst. Anja viste framgang i Storhamar i fjor og har fortsatt utviklingen. Hun er mer moden og bruker teknikken sin mer hensiktsmessig. I tillegg er hun tøffere i duellene både i angrep og forsvar, sier treneren.

Tre spillere kjemper om plassen ved siden av Camilla Herrem på venstrekanten: Linn Gossé, Charlotte Mordal og Sanna Solberg.

Norge har vunnet fire strake EM-titler. Rekken startet i Ungarn i 2004.

Hergeirssons lag er tittelforsvarer både i OL, VM og EM. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.