*Nettavisen* Sport.

- Det gikk en djevel i meg

Mot Vålerenga satt Lars Iver Strand på benken. Torsdag kveld svarte han på tiltale med et praktmål for Tromsø mot Esbjerg.

11.08.05 22:53

ESBJERG – TROMSØ 0-1: Tromsø har hatt en resultatmessig svært tung sesong. Torsdag kveld fikk de imidlertid betalt for periodevis godt spill i Uefa-cupkvalifiseringen mot danske Esbjerg.

Allerede etter ti minutter satte Lars Iver Strand inn målet som skulle vise seg å bli det eneste i kampen. Og det var ikke noe hvilket som helst mål.

- Treffer optimalt
Den presise lobben fra hjørnet av sekstenmeteren dalte i en elegant bue over en sjanseløs Lars Winde i Esbjerg-buret.

- Jeg kommer på løp og får et gjennomspill. Jeg ser at keeperen står langt ute og treffer optimalt. Veldig artig, oppsummerer matchvinneren overfor TV 2 Nettavisen.

Lars Iver Strand innrømmer at målet er en liten oppreisning etter vrakingen mot Vålerenga.

- Ingen fotballspillere med ambisjoner liker å sitte på benken. I hvert fall ikke jeg. Det gikk nok en liten djevel i meg da jeg ble vraket mot Vålerenga.

God søknad
Nå håper Strand å være blant de elleve utvalgte når Molde kommer på besøk til livsviktig seriekamp på Alfheim søndag.

- Det blir selvfølgelig opp til Steinar. Men jeg føler at kampen i dag var en god søknad, sier Strand.

1-0 på bortebane i kvalifisering til Uefa-cupen er et glimrende utgangspunkt foran returmøtet. Lars Iver Strand legger ikke skjul på at europacup utover høsten frister. Men satt opp mot kampen om å overleve i eliteserien blir det helt uvesentlig.

- Denne kampen var først og fremst viktig fordi den gir oss økt selvtillit. Endelig vinner vi en kamp, og det er lenge siden sist, poengterer matchvinneren, som også spilte på seg en ekstra dose tro på egne ferdigheter.

Ut av elendigheta
- Det hjelper å score sånne mål, fastslår Strand. Han garanterer at Molde skal få merke at Tromsø er på vei mot høstformen.

- Molde skal få kjenne det på Alfheim at hver kamp er som en cupfinale for oss nå, sier Strand, som er overbevist om at Tromsø er på vei ut av uføret.

- Sammen skal vi komme oss ut av elendigheta, slår han fast.

Fornøyd Nilsen
Steinar Nilsen var også en tilfreds mann etter den sterke borteseieren mot Esbjerg. Etter at Nilsen overtok som hovedtrener, er det blitt to uavgjorte kamper i serien. I kveld kom endelig seieren.

- Innsatsen, gløden og trykket står til stående applaus, fastslår Nilsen.

Han er spesielt godt fornøyd med førsteomgangen. Og bekymrer seg ikke over at Tromsø ikke scorer på flere av de fete tilbudene foran Esbjerg-målet.

- Jeg er ikke så opptatt av det med sjanser. Vi vinner og får med oss et glimrende resultat. Det er mitt fokus, sier han.

Tenker Molde
Allerede før avreise fra Danmark hadde Tromsø-treneren flyttet fokus mot søndagens viktige seriekamp mot Molde.

- Vi har en kamp søndag som vi gleder oss til. Vi har allerede begynt å tenke på den.

PS. Som mot Vålerenga lørdag, måtte veteranen Bjørn Johansen forlate banen tidlig mot Esbjerg. Det skal imidlertid ikke være fare for Molde-kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag