- Det gjør meg stolt

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Anders Jacobsen med en noe spesiell forklaring på suksessen.

28.02.13 20:04

Anders Jacobsen sikret norsk bronsemedalje i stor bakke da han landet på 131 meter i den andre omgangen i Val di Fiemme torsdag.

Nordmannen fikk totalt 289,1 poeng, men måtte seg slått av polske Kamil Stoch, som tok gull foran Peter Prevc fra Slovenia.

Bare 0,6 poeng skilte Jacobsen fra Prevc og sølvmedaljen.

- Jeg har en bronse fra før, men igjen så er dette en comebacksesong, og nivået i verdenstoppen nå er ganske hårete. Jeg tipper at før rennet i dag var det 15 kandidater til pallen, så jeg tenker at det er stort. Det gjør meg stolt, sier Jacobsen til Nettavisen.

Bronsemedaljøren forteller at han måtte gå noen runder med seg selv etter nedturen i den lille bakken.

- Det startet nok en gang med at jeg måtte stikke fingeren i jorda og starte litt på nytt, med god hjelp fra Alex. Jeg er av typen som ikke er så god til å tape og prøver gjerne litt hardt. Overprøving i en teknisk idrett er ikke det smarteste, sier Jacobsen til Nettavisen.

Mer overraskende er det kanskje at hele prosessen med å senke skuldrene startet på volleyballbanen.

- Det startet egentlig der. Jeg fant ut at jeg skulle ta et steg tilbake og tenkte at «i dag skal jeg ikke ta en eneste smash. Jeg skal bare legge opp og være rolig og smart.» Jeg tok vel med meg det videre inn i teknikktreningen, og det har fungert bra.

Vi fulgte rennet direkte

Anders Bardal lå på åttendeplass etter første omgang, men havnet til slutt på ellevteplass i en usedvanlig jevn konkurranse.

- Det var ikke helt som jeg hadde håpet og sett for meg etter helga, men det er noen småfeil som kanskje forsterker seg litt ekstra i den store bakken. Når det er så jevnt, blir det fort plasser, sier Bardal til Nettavisen.

- Jeg er skuffet over at jeg ikke gjør jobben min, men jeg synes det går bedre og bedre. I dag var det noen som var bedre enn meg.

Tom Hilde ble nummer 14, mens Andreas Stjernen tok 18.-plassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag