RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA (Scanpix/Afp)

- Det gjorde godt for selvtilliten

Sist oppdatert:
Cadel Evans er lettet etter årets første BMC-seier.

Få ville trodd at BMCs første seier for sesongen skulle komme sent i mars.

Før det hadde verken Philippe Gilbert, Cadel Evans, Thor Hushovd eller noen andre på stjernelaget kunne jublet for seier.

24. mars kom seieren takket være Evans’ tempoferdigheter. Criterium International var rittet, og fjorårets Tour de France-vinner sørget også for sammenlagtseier i det franske etapperittet. Det gjorde nok godt for pressete BMC-ryttere.

- Gårsdagen var en god indikasjon og en fin dag for selvtilliten. Det var et klapp på skulderen for arbeidet vi har gjort som et lag hittil, sa Evans ifølge Cyclingnews.

- Jeg er en sammenlagtrytter, så det er klart at jeg ville beholde den gule helt til slutten av rittet, og laget jobbet meget, meget godt i dag.

Criterium International er langt fra det viktigste rittet på kalenderen for Evans. Tour de France-seieren var i fjor er nemlig noe australieren gjerne gjentar i år.

- Dette er en god indikasjon (for touren), men det kommer flere store ritt. For meg er det touren i juli og kanskje OL.

Tidligere har også Ardenner-klassikerne vært mål for 35-åringen, og han vant Fleche-Wallonne i 2010. I år er det imidlertid ikke Evans som er kaptein under de kuperte rittene i april.

- Jeg drar til Ardennene og skal prøve å være en god løytnant for Philippe Gilbert der, og så starter Romandiet rundt. Det er et spesielt ritt for meg, men først og fremst er det for å få på plass de siste tingene før touren. Etter det vil jeg jobbe mot Dauphine og treningsleirer.

Les også om Nordhaugs kjempeprestasjon i Criterium International!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere