*Nettavisen* Sport.

- Det hadde vært sykt kult med en VM-trøye

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Sondre Holst Enger måtte innrømme at det var litt surt med tredjeplass.

28.09.13 10:44

FIRENZE (procycling.no): Det så ikke ut som at Sondre Holst Enger koste seg nevneverdig på den internasjonale pressekonferansen etter at han hadde sikret Norges første medalje i VM.

Men med bronsen rundt halsen kom likevel smilet frem hos 19-åringen.

- Jeg er fornøyd med bronsen. Veldig fornøyd. Det hadde vært sykt kult med en verdensmestertrøye, men jeg er veldig fornøyd. Spesielt i denne harde løypen, svarte Holst Enger på spørsmål fra Dagbladet etter presseseansen.

Litt surt
Likevel måtte han innrømme at det var litt bittert at det «kun» ble bronse, når han bare var sekunder bak gullet.

- Det er litt surt, men på en måte er det ikke surt. Det er digg med medalje, sier Holst Enger til procycling.no.

Mens Matej Mohoric fikk allslags type spørsmål på podiet, blant annet om hva som var hovedstaden i Slovenia, måtte Holst Enger nøye seg med ett. Da sa han at dette kanskje var hans beste ritt noen sinne.

I etterkant ba procycling.no unggutten om å utbrodere.

- Det er VM og jeg fikk medalje, så jeg setter denne prestasjonen veldig høyt. Jeg kunne ikke gjort noe annerledes. Jeg var veldig sliten, og kunne ikke gått etter de to. Det optimale hadde vært å kjøre dem inn, men det gjorde vi ikke, så da ble det spurt om tredjeplassen.

Hadde troen
Det var et uttalt mål fra nesten hele landslaget om medalje i fredagens ritt.

- Jeg hadde troen på det. Man skal ha troen hvis man skal vinne.

En annen som hadde troen var landslagssjef Stig Kristiansen. Han var naturlig nok meget fornøyd etter den første mesterskapsmedaljen under hans ledelse.

- Det var kjempespennende. Det var hektisk i bilkøen, så vi fikk ikke sett så mye. Det var mest på radioen. Det var høy puls og mye armer og bein. Vi skjønte han var god, for vi så han jo aldri, sier Kristiansen til procycling.no.

- Slik rittet ble, ble det vanskelige med mer enn bronse. Men selv bronse er vanskelig nok det.

Showmannen holdt seg rolig
Gjennom fredagens U23-ritt viste Holst Enger imponerende klatre- og spurtegenskaper. Med hans sans for show, har han blitt sammenliknet med skikongen Petter Northug. Det har han absolutt ikke noe mot.

- Det gjør ikke noe det. Han er sinnssykt kul og morsom. Han er forbildet mitt, sier Holst Enger til TV 2, som dog ikke vil bli sammenliknet med Peter Sagan.

- Han er kul, men jeg vil ikke bli sammenliknet med ham. Jeg vil være meg selv.

Flere ganger under Glava Tour har Holst Enger sjarmert publikum med stunt. På podiet i Firenze, foran hundrevis av folk, holdt han seg imidlertid rolig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.