RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ian Kington / AFP

- Det har alltid vært mitt lag

Sist oppdatert:
David Moyes er i ferd med å svare kritikerne.

FULHAM - MANCHESTER UNITED 1-3:

Det ble aldri virkelig spennende.

Første omgang var ikke halvspilt ennå før Manchester United hadde avgjort kampen mot Fulham på Craven Cottage på lørdag. Uten en skaderammet Brede Hangelang i Fulham-forsvaret slet vertenes bakre rekke voldsomt med de kjappe United-spillerne, og tidlig i kampen hadde Antonio Valencia, Robin van Persie og Wayne Rooney scoret noen av sine enklere mål i karrieren.

Dermed ble ikke Alex Kacaniklics redusering i andre omgang noe annet enn et trøstemål, og det er muligens på tide å avblåse all snakk om en krise i Manchester United under manager David Moyes.

- De skar gjennom oss
- Det har alltid vært mitt lag, etter at jeg tok over for Sir Alex Ferguson, sier manager David Moyes ifølge BBC etter kampen, som altså endte med 3-1-seier for Manchester United.

Dermed svarer han kritikere som har ment at Ferguson, som ga seg som manager denne sommeren etter 27 år ved roret, ikke helt har klart å slippe taket i styringen av klubben.

- Det kan ta tid å bli vant til noe nytt, og det har det gjort for oss. Men Manchester United har ofte en treg start, og gjør det bedre utover i sesongen, sier Moyes.

Hans managerkollega i Fulham, Martin Jol, er ikke spesielt fornøyd med hvordan laget framsto i begynnelsen av kampen mot United.

- Vi ga bort kampen i første omgang. De skar gjennom oss som kniv i smør, og det var et forferdelig scenario, sier Jol.

- Men vi viste energi og karakter i andre omgang, legger han til.

God form
For det var mange som stilte spørsmål om hvorvidt Moyes var riktig mann for de røde djevlene, etter bare sju poeng på de seks første kampene av årets Premier League-sesong.

Men etter ti poeng på de fire siste kampene (riktignok mot relativt overkommerlig motstand: Fulham, Stoke, Southampton og Sunderland), i tillegg til 4-0-triumfen over Norwich i ligacupen, begynner Manchester United igjen å ligne et topplag i Premier League.

Avstanden opp til Chelsea på tredjeplass er ikke på mer enn tre poeng for United, som per nå befinner seg på en åttendeplass på tabellen.

Tre mål på 13 minutter
Allerede etter ni minutter var bortelaget i føringen på Craven Cottage, da Wayne Rooney fant Antonio Valencia som enkelt kunne sette ballen inn i nettet ved lengste stolpe.

Noen minutter senere var Dimitar Berbatov nær ved å utligne for Fulham, men da den tidligere United-spissen misbrukte sin sjanse alene mot keeper De Gea slo gjestene knallhardt tilbake.

Bare minuttet senere serverte vidunderbarnet Adnan Januzaj en herlig stikker til Robin van Persie, som banket inn 2-0, og Fulham hadde knapt rukket å sette igang spillet igjen før Wayne Rooney satte inn Uniteds tredje mål for dagen.

Da var det spilt 22 minutter, og kampen var i realiteten avgjort.

Trippelbytte ved pause
Et skår i United-gleden kom i pausen, da manager Moyes var tvunget til å gjøre alle sine tre bytter for dagen. Både Rafael, Tom Cleverley og Jonny Evans måtte av banen, og etter hvilen var da Fulham også bedre med i matchen.

Knapt midtveis i omgangen tente Alex Kacaniklic et ørlite hjemmehåp da han satte ballen via et Wayne Rooney-bein og i mål fra 23 meter, men nærmere enn dette kom aldri Fulham.

Dermed kan Manchester United-fansen glede seg over en ny seier, i en sesong som altså begynner å se nokså mye mer trivelig ut.

Laget har ikke tapt en fotballkamp siden september, men må antakelig forberede seg må tøffere motstand når Arsenal gjester Old Trafford neste helg.

Fulham på sin side er godt plassert på nedre halvdel av tabellen, to poeng over Norwich på nedrykksplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere