RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det har gått bedre enn forventet

Foto: Joern Pollex (2013 Getty Images)
Sist oppdatert:
Vegar Hedenstad nærmer seg kampform.

Vegar Eggen Hedenstad er kvitt lyskeproblemene og ser fram mot resten av sesongen. Med litt flyt kan han rekke storkampen mot Bayern München i februar.

Freiburg-proffen trøblet lenge med «sportsman's groin» og ble operert i november. Han kunne starte gjenopptreningen relativt raskt, og nå ser situasjonen lysere ut for den norske backen.

– Det står bra til. Det begynner å komme seg på banen også. Jeg har vært med på nesten alt som er av treninger og treningskamper. Det er faktisk gått litt over forventet kroppslig sett, sier Hedenstad til NTB.

Denne sesongen har han kun spilt 66 minutter i europaligaen. Han mangler fortsatt litt på fotballmessige. Trolig tar 22-åringen noen kamper for Freiburgs 2.-lag før han kan spille Bundesliga-fotball.

– Jeg mangler litt på toppnivået fysisk, samt timingen og godfølelsen når det kommer til fotballformen. I løpet av februar skal jeg være der jeg ønsker.

Kjemper
Det er optimisme å spore i stemmen til Hedenstad etter en noe frustrerende sesong. Han er glad for at han nå kan konsentrere seg fullt og helt om å komme i form.

– Jeg har ingen smerter. Det er deilig å kjenne. Jeg er 100 prosent skadefri, og det er bare å trene seg opp.

– Vi (Freiburg) har gjort det ganske bra i det siste, så det er ikke bare, bare å spille seg inn på laget. Men det er målsettingen, sier han.

Målet for klubben er å trygge plassen i Bundesliga, der det er jevnt i bunnen.

Storkamp
Freiburg har vunnet to kamper på rad før helgens møte med Mainz på bortebane. Deretter venter Tarik Elyounoussi og Hoffenheim på eget gress før stormøtet med ligaleder Bayern München 15. februar.

– Når vi nærmer oss Bayern, bør jeg være så bra at jeg er nær spilletid. Jeg håper alltid å være med i troppen, men blir ikke skuffet om det ikke skjer neste helg, sier Hedenstad.

Bayern München troner på toppen av ligaen og driver nesten en annen idrett en konkurrentene. Hedenstad venter fullt trykk dersom han skulle få sjansen i sesongens tøffeste bortekamp.

– Du skal være god til å fokusere dersom du ikke skal få med deg det som skjer rundt deg der. Den stemningen. Men det er sånne øyeblikk man jobber for, sier han til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere