RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

- Det har ikke gått opp for meg

Sist oppdatert:
Kurt Asle Arvesen har syklet sitt siste profesjonelle sykkelritt, og fikk absolutt en verdig avslutning.

I dag endte en fantastisk karriere, da Kurt Asle Arvesen syklet sitt siste ritt som profesjonell syklist.

Helt siden U23-VM i 1997, hvor han tok gull, har Arvesen vært viktig for norsk sykkelsport.

Gjennom sin lange karriere har han plukket to etappeseiere i giroen, én i touren og har også én lagtemposeier fra vueltaen. Eresfjordinger har i tillegg vunnet Post Danmark Rundt to ganger og også semiklassikeren E3 Prijs Vlaanderen, og har i flere år hjulpet noen av verdens beste etapperyttere i Tour de France.

Det ble ingen stor resultatmessig suksess for eresfjordingen i Paris-Tours, men Sky-rytteren var greit fornøyd med rittet.

- Vi må si oss fornøyd. Vi skulle hatt én mann til oppe i bruddet, sa nordmannen til procycling.no etter rittet.

Vinneren av Paris-Tours ble Greg Van Avermaet, og midt i intervjuet med procycling.no må Arvesen ta en liten pause.

- Det var Greg, jeg måtte bare gratulere han, sier Arvesen når han vender tilbake.

Les også:Du er en sann mester, Kurt!

- Spesielt
Paris-Tours har mange ganger vært Kurt Asle Arvesens siste ritt for sesongen, men denne gangen var det noe helt spesielt.

- Ja, det var spesielt. Halve feltet kom bort til meg og gratulerte meg for en flott karriere, og ønsket meg lykke til.

Mange av Arvesens venner, familie og ikke minst fans hadde funnet veien til målbyen Tours, for å hylle Sky-rytteren etter sitt aller siste profesjonelle sykkelritt. At han ikke lenger skal sitte i feltet, har ikke helt gått opp for Arvesen selv.

- Ja, det er klart det er spesielt. Jeg tror ikke helt det har gått opp for meg ennå, at jeg ikke lenger skal sitte i feltet. Det kommer nok sigende etter hvert. Det kommer nok til å bli rart når vi kommer til treningsleirer og ritt i starten av neste sesong.

Kurt Asle Arvesen fikk ikke sykle årets Tour de France. Til gjengjeld fikk han kjøre vueltaen, hvor han måtte bryte etter å ha krasjet med en gutt. Hardhausen kjempet seg tilbake, og var med på det norske laget i VM i København. Den norske yndlingen mener han hadde en verdig avslutning på karrieren.

- Det er absolutt en verdig avslutning. Å få være med i VM, å få oppleve den norske folkefesten der nede var helt fantastisk.

Blir sportsdirektør
De som er redd for at Kurt Asle Arvesen ikke blir å se i sykkelsporten igjen, kan ta det med ro. Nordmannen blir nemlig sportsdirektør i Team Sky fra neste sesong. Å gå rett fra å være syklist til sportsdirektør, kan ha både fordeler og ulemper, mener Arvesen.

Les mer:Dette er Arvesens nye jobb

-Det blir litt rart å være sjef for mange av dem jeg har syklet sammen med. Det kan ha både fordeler og ulemper. Jeg er ydmyk over muligheten jeg har fått, og kommer nok ikke til å være den hardeste sjefen i starten.

- Kommer du til å ha spesielt ansvar for Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug?

- Jeg kommer til å ha ansvaret for diverse ting, men ikke i hovedsak dem, men de er nok mine menn, ja. Jeg går ikke inn og trener dem, de beholder sine personlige trenere, men jeg skal kanskje tilrettelegge litt for dem.

Arvesen forteller videre at hans oppgaver kommer til å være coaching og upbacking, og at han kanskje skal hjelpe noen ryttere med trening, dersom de ikke har personlige trenere fra før.

I kveld skal Arvesen ut å feire sin lange karriere med en bedre middag. En verdig avslutning, for en stor syklist!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere