- Det har ligget i luften

Foto: Getty Images/All Over Press

Patrick Thoresen scorer og scorer for SKA St. Petersburg i KHL.

31.10.11 21:46

Mats Zuccarello Aasen får mye oppmerksomhet i Nettavisen og andre norske aviser, til tross for at han for tiden ikke spiller i National Hockey League (NHL), men i American Hockey League (AHL), som er en slags reservelagsliga i Nord-Amerika.

Den som spiller på det høyeste sportslige nivået akkurat nå, er derfor Patrick Thoresen.

Og han gjør det bra.

Skiftet posisjon
Mandag kveld scoret han nok en gang for sitt lag, SKA St. Petersburg, i Kontinental Hockey League (KHL), som regnes som den nest beste ligaen i verden.

- Det har gått greit de siste kampene. Jeg har kommet meg i målprotokollen. Det har ligget litt i lufta at jeg skulle gjøre poeng, for jeg har kommet til sjanser og slått noen gode pasninger den siste tiden, forteller Patrick Thoresen til Nettavisen.

- Og det er bra, for det ligger jo litt press på skuldrene mine, legger han til.

Årsaken til at Thoresen åpnet litt roligere når det gjelder poengsanking denne sesongen, er ikke bare at han skiftet klubb fra Ufa Salavat, men også at han har skiftet posisjon fra ving til senter.

- Jeg har spilt senter hele år. Det har vært en omstilling, for det er en litt uvant posisjon for meg. Jeg føler at jeg har kommet godt inn i det nå, at jeg har funnet min rolle. Det er ganske stor forskjell fra å spille fra vingen, forklarer nummer 41.

Satte inn 2-0
SKA St. Petersburg spiller som regel med bare tre sentere, så Thoresen spiller med mange forskjellige vinger. De to han spiller mest med, er de tidligere NHL-proffene Petr Prucha og Maxim Afinogenov.

- Det å spille senter har vært den største utfordringen, men det gjelder også å få til samarbeidet med nye spillere. Jeg jobber fortsatt med å få en ordentlig god kjemi med rekkekameratene, som jeg hadde i Ufa. Men laget har vunnet og det har gjort presset mindre.

11.100 tilskuere i Ispalasset i St. Petersburg fikk se Ivan Pegrijajev sende hjemmelaget i ledelsen mot Spartak Moskva. Målet kom etter framspill av Prucha og Dimitrij Kalinin.

Patrick Thoresen scoret 2-0-målet etter framspill av Alekseij Krutsjinin etter 14,25 minutter. Nordmannen spilte for øvrig 19,19 minutter.

Svenske Tony Mårtensson økte til 3-0 i andre periode, framspilt av den tidligere New York Rangers-spilleren Petr Prucha og den tidligere Phoenix Coyotes-spilleren Viktor Tikhonov.

Oleg Gublin reduserte til 1-3 i tredje periode, etter assistanse fra Marcel Hossa og Ivan (bagel).

Blant de 30 beste
Mårtensson er lagets beste poengplukker så langt, men landsmannen Mattias Weinhandl og Patrick Thoresen følger hakk i hæl. Poengligaen i KHL toppes av Jakub Petruzalek fra Amur Khabarovsk, som har gjort 10 mål og 26 poeng på 20 kamper.

Patrick Thoresen, som fyller 28 år om nøyaktig én uke, har sju mål og 14 poeng på 16 kamper og ligger på 23.-plass i poengligaen.

Forrige sesong endte Thoresen på andreplass i poengligaen med 29 mål og 65 poeng på 54 grunnseriekamper. Da gikk han også til topps i sluttspillet, Gagarin Cup, med Salavat Ufa.

SKA St. Petersburg topper i skrivende stund den vestre avdelingen i KHL foran Dinamo Minsk. Amur topper den østre avdelingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.