*Nettavisen* Sport.

- Det har vært en del problemer

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Aksel Lund Svindal har ikke fått en optimal oppladning.

Aksel Lund Svindal har slitt med både en liten strekkskade og tre dager sykdom i oppkjøringen til helgens fartsfest i Lake Louise.

- Jeg vil ikke si at dette er dramatisk, selv om det har vært en del problemer. Aksel har mistet seks dager på ski, og det er selvsagt ikke optimalt. Det er vel bare å fastslå at den gode forberedelsesfasen vi har vært vant med fra USA-oppholdene våre de siste årene, ikke har vært så bra i år.

- Vi har mistet litt for mange dager på ski, forteller landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB.

De norske fartsgutta har vært på reise og trening i USA siden de forlot Norge 8. november. Først lå de i Vail, og deretter ble det noen treningsdager i Copper Mountain. Den siste uken har de trent i Nakiska ved Calgary. Det var der alpinøvelsene gikk under OL i 1988.

- Vi hadde håpet å få litt mer ut av de to treningsdagene vi lå i Copper, men det var stort press på anlegget, og amerikanerne bestemte og styrte det meste, sier Tjørhom.

Ekstra treningsdag
Det var like før avreisen fra USA til Canada at Svindal pådro seg en liten strekkskade. Det førte til at han måtte ta seg fri et par dager fra skikjøringen. Den tredje dagen, da han var kvitt strekken, var forholdene så dårlige at det var umulig å være på ski.

Sykdommen slo til på vei til Canada, noe som gjorde at han fikk ytterligere tre dager uten ski på beina.

- Aksel gjorde unna litt trening mandag, men heller ikke da følte han seg helt bra, så han kuttet fra to til en treningsøkt. Derfor ble han igjen i Nakiska for å trene tirsdag, forteller Tjørhom.

- Aksel har uten tvil mistet mange dager i den siste oppkjøringsperioden, men han har hatt et godt grunnlag og mye erfaring. Likevel er det ikke til å komme fra at han var bedre forberedt på denne tiden i fjor, slår landslagssjefen fast.

Nå håper både Tjørhom og Svindal på at det blir tre gode gjennomkjøringer i utfortraseen i Lake Louise.

- Dersom Svindal skal kunne kjøre på topp i helgens renn, er han avhengig av å få tre gode gjennomkjøringer, men jeg vel også si at vi føler oss klare til å komme i gang med fartssesongen nå, legger Tjørhom til.

Litt spent
Landslagssjefen sier til NTB at Kjetil Jansrud fortsetter å ta nye steg mot godformen. Han valgte å stå over sesongåpningen i Sölden i slutten av oktober, men har kjørt godt på trening i både storslalåm, super-G og utfor den siste tiden.

- Jeg synes det ser ut som om Jansrud ligger veldig godt an. Han har matchet de andre godt på trening, men jeg er litt spent på hvordan det vil gå på skikkelig røffe forhold, sier Tjørhom. Han tenker på at Jansrud ikke har fått testet seg ordentlig på isete og knallhardt underlag.

- Her i Lake Louise er underlaget vanligvis ikke det røffeste. Nå er det bra med snø her, så dette er et flott sted å starte for Jansrud, mener landslagssjefen.

Også Aleksander Aamodt Kilde har vært med på treningsrunden sammen med Svindal og Jansrud. Han har fått optimalt ut av oppkjøringen, akkurat som Jansrud.

- Både Jansrud og Kilde valgte å ta seg et par fridager fra skikjøringen før gjennomkjøringene starter her onsdag, sier Tjørhom.

- Vi ser fram til rennene her i Lake Louise og er offensive, selv om det har vært noen små problemer. Det er det grunn til å understreke, sier Håvard Tjørhom. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag