*Nettavisen* Sport.

- Det har vært en del tull

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Tore Ruud Hofstad (30) mister sin tredje landslagssamling på rad.

16.10.09 13:48

Etter VM-gull både i 2003 og 2005, fikk Tore Ruud Hofstad OL i 2006 og VM i 2007 spolert av sykdom. I Liberec i februar traff han endelig med mesterskapsforberedelsene igjen, og la grunnlaget for det norske VM-gullet i stafett med en strålende tredjeetappe.

Nå forbereder han seg på ny OL-sesong. Men dessverre har det ikke gått på skinner.

Onsdag var han ikke med på flyet da det norske landslaget satte kursen mot høydesamling i Val Senales. Nå er det klart at han heller ikke reiser etter, hvilket det var en åpning for.

Dermed går hurdølingen glipp av sin tredje landslagssamling på rad. Han måtte reise hjem fra den forrige høydesamlingen i Stelvio allerede etter tre dager. Og han var heller ikke med på den korte, men intensive, samlingen i Oslo i slutten av september.

- For dårlig grunnlag
- Det har blitt en del tull nå i høst, med flere sykdomsperioder. Jeg har ikke fått trent som jeg hadde håpet, sier Ruud Hofstad til Nettavisen.

Da han ble syk i Stelvio, kostet det ham elleve treningsdager. Etter fjorten dager med trening ble han syk igjen.

- Det går bedre nå, og jeg er i gang med treningen. Jeg har kjørt tre harde økter i løpet av de siste to ukene, og det føles bedre og bedre. Men jeg har for dårlig grunnlag til at det er noen vits i å reise i høyden nå. Skal man ha noen effekt av det, må man ha gjort en bra treningsjobb i forkant. Derfor prioriterer jeg å være hjemme for å få lagt ned god grunntrening, sier 30-åringen.

- Hva taper du på dette?

- Jeg har jo ikke fått gjort den treningsjobben jeg hadde planlagt i høst. Det er selvfølgelig ikke ideelt. Jeg er ikke så bekymret for at jeg mister høydesamlingene, selv om det hadde hatt en positiv effekt å være med, men mer bekymret for at jeg har mistet mange harde økter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Formutsettelse
Trøbbelet den siste måneden betyr imidlertid ikke at Tore Ruud Hofstad har gitt opp håpet om å finne formen til OL i Vancouver i februar.

- Jeg håper at dette bare skal føre til en utsettelse av formen. Det er ikke så farlig om jeg ikke er i toppform i november og desember, så lenge jeg nærmer meg utover januar. Det er i februar det handler om å være best, poengterer han.

Men problemene gjør at han er forsiktig med å sette seg skyhøye mål i Vancouver.

- Jeg har ikke tenkt så mye resultater ennå. I første omgang må jeg få trent godt, komme meg i form og kvalifisere meg til OL-laget. Det er noen steg som skal tas, og jeg vil se at det går framover før jeg snakker om OL-medaljer, sier Tore Ruud Hofstad.

Finner han formen i tide, er det et konkurranseprogram som passer ham godt. I tillegg til stafetten, er det 15 km fristil med intervallstart i OL. Det er normalt Ruud Hofstads beste distanse.

PS. Heller ikke Morten Eilifsen er med på landslagets høydesamling i Val Senales.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag