- Det har vært en stor påkjenning

Foto: AFP/Scanpix

Rio Ferdinand i retten på grunn av utroskapsanklager.

06.07.11 10:54

Manchester United-spilleren Rio Ferdinand tilbringer denne sommeren i rettssalen.

Bakgrunnen for dette er at stopperen har saksøkt tabloidavisen The Sunday Mirror, for å ha trykt en artikkel om hans angivelige forhold til designeren Carly Storey.

Storey hevder hun møtte Ferdinand som 17-åring og at de to hadde fortsatt å holde sammen, selv etter at 32-åringen møtte sin nåværende kone i 2000 og giftet seg i 2009.

- En stor påkjenning
Kvinnen hevder videre at Ferdinand plutselig brøt kontakten med henne da han ble kaptein for England, i ren frykt for å lide sammen skjebne som tidligere kaptein John Terry.

Chelsea-spilleren ble fratatt kapteinsbindet av landslagstrener Fabio Capello, etter en utroskapsskandale som også involverte landslagskollega Wayne Bridges ekskjæreste.

Carly Storey fikk utbetalt rundt 160.000 kroner for å fortelle sin historie i artikkelen i Sunday Mirror i april i fjor.

Ferdinand har valgt å gå til sak mot avisen, fordi han og hans advokater mener at det hele var et kynisk brudd på privatlivets fred og misbruk av falsk informasjon.

- Dette har vært en påkjenning og var veldig flaut for meg. Det har ikke vært lett å forklare dette overfor lagkamerater, familien og venner, sier Ferdinand ifølge Daily Mail.

- Artikkelen ble skrevet på en måte som fikk det til å se ut som dette skjedde så sent som i går. Men sannheten er at jeg ikke hadde møtt denne jenta på seks år, sier han.

Med i sexvideo
Det har tidligere blitt hevdet at Ferdinand har hatt et fem år langt forhold til flyvertinnen Laura Alcom, samt et lengre forhold til den tidligere puppemodellen Holly McGuire.

I 2000 ble det også avslørt en sexvideo der Ferdinand deltok, sammen med fotballstjernene Kieron Dyer og Frank Lampard.

Under rettssaken bedyret imidlertid fotballstjernen at han ser på seg selv som både et forbilde og en god far.

Under høringen la likevel Manchester United-spilleren vekt på at han aldri hadde hevdet å være noe forbilde når det kom til moral og seksuell omgang.

- Det var ikke spesielt morsomt å måtte hente ungene på skolen og vite at alle de andre foreldrene sikkert har lest den artikkelen og tror det er ferske nyheter, sier han.

The Sunday Mirror på sin side hevder at Ferdinand de siste årene har gitt folk inntrykk av at han har rent mel i posen og at det var avisens oppgave å rette opp dette inntrykket.

Saken med Ferdinand kommer opp bare noen få måneder etter at lagkamerat Ryan Giggs fikk gjennomgå av engelsk presse, etter å ha vært utro mot sin kone.

Også den walisiske veteranen har gått til søksmål mot en britisk tabloidavis, News of the World, på grunn av anklagene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.