*Nettavisen* Sport.

- Det har vært et helvete

Foto: Heiko Junge/SCANPIX

Raphaël Poirée snakker for første gang ut om den dramatiske ATV-ulykken.

25.01.10 09:07

Den tidligere skiskytteren og Liv Grete Skjelbred Poirées mann, Raphaël Poirée, skadet seg alvorlig da han veltet med en ATV (firhjuling) i Eikelandsosen noen dager før nyttårsaften 2009.

Les også: Raphaël Poirée alvorlig skadet

Siden har han vært på sykehus, men søndag snakket han for første gang med NRK om den dramatiske ulykken som rammet ham.

- Legen sa det rett ut til meg: Du har vært heldig. En millimeter til, og du hadde blitt lam, sier han i intervjuet med statskanalen.

Se hele innslaget på NRK Nett TV.

Les også: Alvorlig for Poirée

- Var et helvete
Franskmannen, som for tiden er ansatt som trener for det norske juniorlandslaget, skadet ryggen i ulykken og har i etterkant vært gjennom flere operasjoner. Poirée har gått ned rundt 10 kilo, og klarer bare å løfte én kilo. Men det var også takket være sin svært gode fysikk at det ikke gikk verre da han fikk det rundt 300 kilo tunge kjøretøyet over seg like før nyttår.

- Når jeg husker 15-20 dager tilbake, var det et helvete. Etterpå har alt vært en bonus. Når jeg våkner hver morgen, kjenner jeg at jeg er bedre og bedre for hver dag, forteller han til NRK.

35-åringen var på vei ned en bakke da hjulet ble blokkert i snøen. Kjøretøyet gikk rundt og landet på ryggen hans. Skadene var såpass alvorlige at han ikke kunne opereres med det samme, og måtte ligge i strekk med 24 kilos trykk festet til hode. Nakken måtte også strekkes på plass før han kunne opereres.

Vil bli frisk med barna
Selv husker ikke Raphaël noe av dette, men kona Liv Grete satt ved hans side på sykehuset i ti dager, uten å se noe til parets barn. En god stund senere, nærmere bestemt for bare noen dager siden, fikk han beskjeden om hvor nære han faktisk hadde vært å bli lam.

Den tidligere skiskytteren innrømmer likevel at det har vært tungt å tenke positivt etter ulykken, men at han nå bare ønsker å se framover.

Live Grete og Raphaël Poirée har tre barn sammen og franskmannen håper nå på god hjelp fra barna til å bli hundre prosent frisk fra skadene. Allerede tirsdag reiser han hjem til familien.

La opp i 2007
Det lokale politiet i Fusa var ikke informert om ulykken til Poirée da Nettavisen kontaktet dem to dager etter ulykken. På daværende tidspunkt kunne de heller ikke si noe om ulykken ville bli undersøkt nærmere av politiet.

- Det må vi se på. Jeg kan ikke uttale meg om dette nå. Det at vi ikke har hørt noe om ulykken kan ha hatt noe med at dette kan ha skjedd på privat grunn, sa politibetjent Anders Opsal til Nettavisen den gang.

Raphaël Poirée har en lang karriere bak seg som skiskytter og har sølv og bronse fra Vinter-OL som aktiv, samt at han vant verdenscupen sammenlagt fire ganger. Han la opp i 2007.

Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.