RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lauten, Daniel Sannum (Scanpix)

- Det har vært en eneste lang nedtur

Sist oppdatert:
Men ekspertene tror skuffelsene sørger for en revansjesugen Thor Hushovd i Tour de France.

ROUBAIX/OSLO (procycling.no): Det var i Paris-Roubaix Thor Hushovd skulle få sin revansje.

Etter å ha slitt med både mageproblemer og forkjølelse tidligere i vår var det den franske brosteinsklassikeren som skulle bli redningen for hele vårsesongen.

Slik gikk det ikke. For 60 kilometer før mål gikk han i bakken i en sving etter å ha måttet hoppe over en midtrabatt i stor fart.

- Jeg følte meg bra før den avgjørende fasen av løpet. Jeg satt med veldig gode bein og følte selv at jeg kjørte et taktisk riktig løp og brukte minst mulig krefter. Men så klarte jeg å rote det vekk på den måten, sa nordmannen til et samlet pressekorps etter målgang.

Drømmen som brast
Hans personlige trener Atle Kvålsvoll legger ikke skjul på at det var en sur måte å tape rittet på.

- Det er klart det er ekstra surt når det er en sånn velt som avgjør det. Ikke var det på brostein heller og når man er så gira på å gjøre det bra blir det surt, sier han til procycling.no.

Helt siden han for 14 år siden vant U23-utgaven av rittet har Hushovd drømt om en triumf blant proffene i det som kalles «Helvete i nord». Nå må han nok en gang innse at han må vente et helt år til neste gang.

Rittet markerte også avslutningen av den første delen av Hushovds sesong. Og skulle du være i tvil er ikke Hushovd fornøyd med egen innsats.

- Jeg bygger opp sesongen slik at jeg kommer opp på nivå til Milano-Sanremo. Der måtte jeg bli hjemme på grunn av sykdom. Så rekker jeg ikke å komme i form til Flandern og får ikke til noe der. Så roter jeg meg vekk med velt i dag, så det har vært en eneste stor nedtur.

- Blir tent av nedturer
Mads Kaggestad har vært lagkamerat med Thor Hushovd i mange år og vet hvordan Grimstad-mannen takler nedturer.

- Thor blir nok enda litt mer sugen på suksess når han ikke når målene sine. Akkurat som Edvald (Boasson Hagen) har han den gode egenskapen at han blir tent av nedturer.

- Andre kan gjerne bli litt demotiverte av å mislykkes, men Thor er alltid profesjonell og yter alt, sier Kaggestad til procycling.no.

TV2s ekspertkommentator legger også til at selv om Hushovd ikke har fått det til resultatmessig, så har ikke arbeidet han har lagt ned vært forgjeves. Fortsatt venter Giro d’Italia, Tour de France og ikke minst OL i London.

- OL er absolutt et av målene hans, og der kan han fortsatt lykkes. Sesongen er på ingen måte spolert, minner Kaggestad om.

Sikker på at det snur
Kvålsvoll har på ingen måte gravd seg ned. Han ser nå frem mot resten av sesongen.

- Det var godt å få bekreftet at han fortsatt er helt i toppen når han er i toppform. Han kommer garantert til å vinne ritt i år også. Ting snur fort og i fjor husker vi jo at han gjorde en strålende innsats i Tour de France etter å ha slitt litt resultatmessig i klassikerne.

Det er ikke lenge til Hushovd får muligheten til å revansjere seg. I starten av mai stiller han nemlig til start i Giro d’Italia, som i år starter i Danmark.

- Nå er det giroen neste og heldigvis er det fortsatt mye igjen av sesongen, så jeg har ikke dratt ned gardinen ennå, forklarer Hushovd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere