RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det har vært en turbulent tid

Foto: Scanpix/Erlend Aas
Sist oppdatert:
Tom Freddy Aune slutter i Fredrikstad på eget initiativ.

Treneren trakk fram klubbens vanskelige økonomiske og sportslige situasjon som faktorer som har tappet ham for krefter.

- Det har vært en turbulent tid de to og et halvt årene. Det har vært mye trøkk rundt klubben. Forutsetningene har blitt dårligere og dårligere. Vi måtte selge spillere, vi har lånt inn spillere, vi har prøvd å legge sten på sten. Det blir tungt når man fjerner sten hele tiden, sa Aune på en pressekonferanse torsdag kveld, ifølge Fredriksstad Blad

Aune satt i møter med Fredrikstads sportssjef Joacim Jonsson torsdag ettermiddag.

Der ble det besluttet at Aune trekker seg fra trenerjobben i klubben med øyeblikkelig virkning.

Pinlig cuptap
Avgangen kommer dagen etter at rødbuksene måtte tåle å bli slått ut allerede i 2. runde av NM. Cupflausen med tap på straffer mot 2. divisjonsklubben Kvik-Halden var bittert å svelge både for Aune og resten av plankebyen.

Starten på sesongen i Tippeligaen har heller ikke vært oppløftende. Etter sju serierunder har FFK bare én seier og fem poeng. Det holder bare til 13.-plass på tabellen.

Aune har hatt hovedtreneransvaret for Fredrikstad siden 2009. Han har vært misfornøyd med rammebetingelsene i klubben, og velger derfor å gå av.

Østfoldingene har de siste årene gjort økonomiske kutt som har svekket den sportslige satsingen.

- Håper å bidra
Treneren tar nå en pause fra fotball til etter sommeren. Han kan være aktuell for en annen jobb i FFK senere.

- Nå skal jeg ha litt fri. Det blir uvant for meg. Så håper jeg at jeg kan bidra i klubben med spillerutvikling, sa Aune.

Trond Amundsen vil nå overta som hovedtrener. Han har fungert både som hjelpetrener og spillerutvikler siden ankomsten til klubben i 2010. Tom Freddy Aune ønsker avløseren lykke til.

- Selv om Trond har jobbet tett med meg er det en ny stemme å høre på. Det skal ikke mer til noen ganger for å få en endring, og ingenting hadde gjort meg gladere enn det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere