RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det har vært et veldig høyt nivå

Foto: Kjetil Alsvik
Sist oppdatert:
Team Øster Hus-Ridley har lagt et godt grunnlag foran sesongen.

I starten av februar ble Team Øster Hus-Ridleys rittprogram avslørt. Da sto Triptyque des Monts et Châteaux på programmet, men det kunne erstattes av Cinturón Ciclista Internacional a Mallorca.

Nå viser det seg at laget ikke skal kjøre noen av de to rittene. Det førstnevnte ble utelukket da det viste seg at Joker Merida skulle kjøre der som landslag, noe som førte til at det ikke ble plass til noe annet norsk lag.

Tredjevalg
Spanias økonomi er langt fra bra, og det fikk Øster Hus føle. Rittet på sykkeløya Mallorca ble nemlig avlyst grunnet dårlig økonomi. Dermed måtte Morten Hegreberg finne et nytt ritt. Det ble det italienske rittet Settimana Coppi e Bartali, hvor Cadel Evans og Michele Scarponi er blant de tidligere vinnerne.

- Vi hadde egentlig to andre ritt, men de fikk vi ikke være med i grunnet Joker og dårlig økonomi som førte til avlysning. Da sto vi uten ritt fra midten av mars til litt ute i april, sier Hegreberg, som fant en løsning, til procycling.no.

- Jeg har gode relasjoner i Italia, og det er utrolig bra at vi får være med i Bartali. Vi har et ungt lag, og det kommer rett etter Kroatia, så jeg mente de andre rittene egentlig passet oss bedre. Men nå får vi testet alle åtte, og de fire som skal sykle Flandern litt senere får en ekstra gjennomkjøring. Det at vi får være med viser også at vi har et godt renommé. Det er ikke mange norske lag som får være med i to 2.1-løp så tidlig på sesongen.

Meget god vinter
Øster Hus var med i det knallharde rittet også i fjor. Da var det kun Frode Solberg som fullførte av nordmennene.

- Jeg har sett på etappene, og de virker lettere og mer overkommelige i år. Dersom guttene kan komme med i brudd eller skaffe et godt resultat, vil det være noe de kan ta med seg videre i karrieren, mener Hegreberg.

Øster Hus’ første ritt blir Porec Trophy i Kroatia 11. mars. Sesongforberedelsene har selvfølgelig begynt, og Hegreberg er godt fornøyd med det han har sett hittil.

- Vi har vært to ganger nede ved Alicante i to uker. Vi har vært der med fullt støtteapparat, og det jeg har sett er solid og utrolig positivt. Alle, med unntak av Daniel Jarstø som har slitt med hoftene, har holdt seg skadefrie og fått trent bra. Det har vært et meget høyt nivå på treningen, og jeg er imponert over gutta.

Det er viktig for Hegrebergs menn å få en god start på sesongen. Allerede i april venter det nemlig flere viktige ritt.

- Vi håper å klemme til i april, hvor det blant annet er Flandern rundt, Liège-Bastogne-Liège og et nasjonscupritt i Toscana.

Sjekk hele Øster Hus' rittprogram her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere