RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Holm/SCANPIX

- Det har vært tøft, spesielt mentalt

Sist oppdatert:
Claus Lundekvam (34) fryktet at karrieren var over. Nå er han på vei tilbake.

Det er snart ni måneder siden Lundekvam spilte sin siste ligakamp for Southampton. Han gjorde comeback i sesongoppkjøringen, men slo opp ankelskaden.

Legene bygde opp ankelen hans på nytt. I november fryktet stopperveteranen at karrieren helt ufrivillig var over. Nå er han heldigvis mer optimistisk.

Håper på februar
- Legene mener at jeg kanskje bør være klar igjen om en seks ukers tid, en gang i mars. Jeg håper og tror at jeg kan melde meg på full trening igjen i løpet av februar, sier Lundekvam til Nettavisen.

Southampton har slitt i Lundekvams fravær. 46 baklengsmål på 29 kamper har bidratt til at laget ligger helt nede på 14. plass i Englands nest øverste divisjon. Det er skuffende for et lag med ambisjoner om opprykk.

Hvor utslagsgivende savnet av Lundekvam har vært, er det umulig å si. Klubben har slitt på flere fronter den siste tiden og mistet nylig også manageren, George Burley. Han har overtatt det skotske landslaget.

- Det har vært en turbulent sesong så langt. Det har vel også resultatene vist.

- Men jeg føler fortsatt at vi har en bra tropp og tror vi kan klare topp seks dersom vi snart får noen gode resultater, legger han til.

Var sjelden skadet
Lundekvam har begynt å trene med ball igjen. Det gjorde godt.

- Det føles som ting går rett vei. Det er fortsatt et stykke igjen. Ankelen er ganske svak ennå og trenger en del arbeid, men det er godt å komme ut på banen igjen, sier austevollingen.

Han er ikke – unnskyld; var ikke – vant til å gå skadet i så lange perioder. Etter at han kom til Southampton fra Brann i 1996 har Lundekvam aldri spilt mindre enn 25 ligakamper på én sesong.

- Hvor tøff har denne skadeperioden vært?

- Det er den største mentale utfordringen jeg har hatt, i og med at jeg har vært utrolig heldig og ikke hatt noen alvorlige skader tidligere. Det har vært tøft, spesielt mentalt, innrømmer Lundekvam.

Involverer seg
Verst har det vært på kampdagene, å se vennene på laget kjempe om viktige poeng.

- Hvordan har du taklet dette?

- Jeg har prøvd å involvere meg ganske mye i klubben og hjelpe til, for å holde meg inne og ikke distansere meg. Det har nok hjulpet. Likevel er det vanskelig når du kommer til kampdagen.

Snart, om noen uker, er han klar å bidra selv igjen. Forhåpentligvis runder han 360 ligakamper for Southampton før sesongen er omme. Det sier litt om hvilken karriere Claus Lundekvam har hatt. Eller skal vi si har?

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere