RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det har vært tull i italienske lag før

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Alexander Kristoff håper likevel at lagkameratene renvaskes.

BMC Racing lot spekulasjoner være spekulasjoner da de entret Scheldeprijs Vlaanderen onsdag. Med i startoppstillingen var sterke kort som Alexander Kristoff, George Hincapie og Marcus Burghardt.

De to sistnevnte hadde fokus på søndagens Paris-Roubaix, dermed ble nordmannen overlatt til seg selv da rittet skulle avgjøres.

- Jeg visste at laget kjørte for meg i spurten i dag, men både Burghardt og Hincapie sparte seg mot slutten. Dermed hadde jeg ikke de beste opptrekkerne til rådighet, men jeg klarte likevel å kapre 10.-plassen, sier Kristoff til procycling.no.

Mistenkte lagkamerater
Onsdagens oppslag i La Gazetta dello Sport ga også BMC-rytterne noe annet å snakke om før onsdagens semiklassiker.

Lagkameratene Alessandro Ballan og Mauro Santambrogio er blant rytterne som skal stå på listen over mistenkte i en etterforskning som går flere år tilbake i det italienske profflaget Lampre.

Les mer om den saken her!

Ballan bekreftet sågar overfor avisen at han blir etterforsket av italienske politi og antidopingjegere. Kristoff har selv ikke gjort seg opp noen bastant mening om hvem som har gjort hva i denne saken.

- Jeg snakket med Ballan i forrige uke, og da virket han å være i godt humør. Santambrogio har jeg verken snakket med eller møtt før, sier Kristoff.

- Ikke en del av det
Inntil det motsatte er bevist, går 22-åringen ut i fra at de to BMC-rytterne er uskyldige.

- Er du overrasket over informasjonen som har kommet fram de siste dagene?

- Man vet jo aldri. Det har jo vært en del tull med italienske lag før. Jeg tror ikke noen av løperne på mitt lag har vært en del av det. Dessuten tror jeg ofte at det er enkeltryttere og ikke hele lag som driver med den slags. Ofte er det enkeltpersoner som pleier kontakt med legene. Jeg har ingen grunn til å mistenke Lampre for noe som helst, svarer Kristoff.

Kurt Asle Arvesen er bosatt i Italia under store deler av sesongen. Selv om han snakker flytende italiensk, har han ikke engasjert seg voldsomt i Lampre-skriveriene på dette stadiet.

- Jeg engasjerer meg minst mulig i det. Men alle er tjent med at det ryddes opp i slike ting, sier Arvesen til procycling.no.

Ballan til Roubaix
For egentlig er det Paris-Roubaix alle snakker om denne uka. Dit skal forhåpentligvis også Alessandro Ballan. Hvis ikke kan det godt hende at det er en norsk rytter som får sjansen i stedet.

Inntil videre står Kristoff oppført som reserve foran monumentalklassikeren.

- De ønsker uansett å ha meg med på trening i området, slik at jeg kan bli bedre kjent med løypene foran framtidige løp, forteller han.

PS! Gabriel Rasch ble nummer 108 i rittet, Thor Hushovd nummer 109 og Kurt Asle Arvesen nummer 119. Edvald Boasson Hagen stilte ikke til start. Les mer om det her!

Les flere nyheter på procycling.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere