RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det har vært veldig tøft

Sist oppdatert:
Sigurd Pettersen fikk en etterlengtet opptur med andreplassen på Lillehammer. - Jeg har hatt det veldig tøft i etterkant av VM, sier Pettersen.

Fredagens andreplass i OL-bakken på Lillehammer var Sigurd Pettersens første pallplasseringen for sesongen.

- Det har vært mye opp og ned i vinter, og jeg har vært gjennom en dyrisk fight for å være der jeg er nå. I dag viste jeg at jeg fortsatt har mye igjen, sier en jublende glad Sigurd Pettersen til NRK.

Tung vinter
Andreplassen var en gedigen opptur for fjorårets hoppukevinner, etter en veldig tung vinter. Pettersen ble som kjent disket i lagkonkurransen i VM, fordi han veide for lite. Han har slitt veldig etter at Det internasjonale vedtok å innføre vektgrenser.

- Mentalt sett var VM veldig slitsomt, både med vektproblemene og mye annet styr. Jeg fikk en reaksjon i ettertid som var veldig tøff, innrømmer Pettersen, som nå ser optimistisk på fremtiden.

- Jeg gleder meg til Holmenkollen. Der skal jeg fleske til.

Bystøls første
Lars Bystøl har ikke vært på pallen i verdenscupsammenheng tidligere. Vossingen var et eneste stort glis etter tredjeplassen.

- Dette var kjempemoro. Jeg visste at en pallplassering var rett rundt hjørnet, og var jo nær i VM. Jeg er kjempefornøyd med sesongen, sier Bystøl.

Om nordmennene leverte solid laginnsats, var det lite å gjøre med senvinterens suverent beste hopper. Finske Matti Hautamaeki var nummer seks etter første omgang, men var heldig med forholdene i sitt andre hopp og svevde ned til 135 meter. Det var nok til å sikre denfjerde strake verdenscupseieren, 10,3 poeng foran Pettersen.

Ahonen sikret verdenscupen
Heldig med forholdene var også Janne Ahonen. Vinterens store hopper slo til med 137 meter og ny bakkerekord - like etter at Sigurd Pettersen hadde tangert den gamle rekorden med 136,5 meter. Ahonen slo imidlertid av 14,5 meter i finaleomgangen, og måtte ta til takke med fjerdeplass. Det var imidlertid mer enn nok til at finnen kunne innkassere sammenlagtseieren i verdenscupen.

Roar Ljøkelsøy havnet på sjetteplass, etter å ha vært nummer tre etter første omgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere