- Det kan bli tosifret

Journalistene i Belfast frykter det verste før Glentorans møte med Brann i kveld.

13.07.06 10:55

BELFAST (iBergen.no): - Brann er midt i sesongen og Glentoran er i oppkjøringen. Brann er på et høyere nivå og jeg tror Glentoran skal være veldig veldig fornøyd om de taper bare med ett mål. Men da må Brann ha en svært dårlig dag og Glentoran en tilsvarende god. Innerst inne så vet de selv at de er underdogs på hjemmebane, sier journalist i Downtown Radio Belfast, Peter Teggart til iBergen.no.

Håper ikke på to-sifret
Teggart har fulgt Glentoran en stund, men er sikker på at det ikke er noen målestokk for Brann selv om Brann ikke stiller med sitt antatt beste mannskap.

- Personlig tror jeg fort det kan bli tosifret i kveld, men jeg håper selvsagt ikke det. Blir kjedelig å reise til Bergen for å kommentere en kamp som allerede er avgjort på forhånd.

- Men hvorfor er halve laget på ferie, satser de ikke på Europa?
- Det kan du si, det var det samme i fjor. En kvalik-kamp før sesongen startet som de ikke la alt for mye i. Dermed røk de også ut. Men selv om det er mange som er på ferie, blant annet lagets beste spiller, U-21 spilleren Shean Ward, så har de en stall som er stor nok til å ha to lag. Men jeg er redd det ikke holder likevel, sier Teggart som legger til at den siste kampen før møtet md Brann var en kamp mot et juniorlag som de til alt overmål klarte å tape 2-1 for.

Dårlig statistikk
Linfield som er det beste laget i Nord-Irland slo Glentoran seks ganger forrige sesong. På tirsdag tapte de 3-1 mot et slovensk lag i den første kvalik-runden til UEFA-cupen.

- Og jeg tro nok Brann er minst like god som det slovenske laget, mener radioreporter Teggart som trekker frem keeper Elliot Morris som den eneste matchvinneren for Glentoran i morgen.

- Han har fortid i West Bromwich og er etter mitt syn den beste irske keeperen.

Terpet omsider avslutninger
Ikke alt var som normalt i Belfast i går kveld. For datoen var også dagen for oransjeordenens marsj gjennom gatene og bussen med Brann-spillere måtte pent vente på at de lange togene med mennesker skulle spasere forbi.

Vel fremme på en fabelaktig gressmatte på The Oval, ble det etter en lett spilleøkt – terpet på avslutninger. Og Morris i Glentorans mål skal nok ha en fryktelig god dag om han skal hindre Sæternes, Memelli og Vaagan Moen i å lure ballen inn i nettmaskene i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.