*Nettavisen* Sport.

- Det kan drepe deg fra innsiden

Foto: Kevin Skabo (Mediehuset Nettavisen)

Suzann Pettersen innrømmer frustrasjon over manglende resultater denne sesongen.

26.04.12 10:44

22, 21, 25, 26, 12, 15.

Dette er ikke en Viking Lotto-rekke, men plasseringene til Suzann Pettersen så langt i år. Det er svært langt fra ambisjonene hennes, som er å være verdens beste kvinnelig golfspiller. Det er også svært langt fra hvor godt hun føler at hun spiller.

- Resultatene har ikke vært der i det hele tatt. Selv om det har vært skuffende resultatmessig har det vært utrolig mye positivt i spillet. Nå føler jeg at jeg endelig kan slippe opp bremsen og begynne å spille bra, sa Suzann Pettersen til Nettavisen da vi traff henne hjemme på Bay Hill i Orlando forrige uke.

Der har hun nettopp spilt en golfrunde med utvalgte norske medier, og endte på tre slag under par på den krevende banen.

- Den runden ville holdt minst til en topp fem-plassering, slår hun selvsikkert fast overfor Nettavisen.

Frustrert
Selv om spillet var solid på treningsrunden, innrømmer Tutta at hun er frustrert over at det ikke har blitt noen gode resultater så langt og at hun er litt usikker, men sier også at hun har en veldig god følelse når det gjelder selve spillet.

- Hva er det som gjør at det hele tiden er stang ut? Er man ikke aggressiv nok, er man for defensiv? Det viktigste er at min følelse er ganske god. Det er slitsomt når din følelse er god og scoren ikke matcher, det kan drepe deg fra innsiden – det er så frustrerende, sier hun.

Natt til torsdag norsk tid tar hun foten av bremsen når hun slår ut på første runde av Lotte Championship på Ko O'lina Golf Club på Hawaii.

I tillegg til usikkerheten rundt de manglende resultatene så langt, har verdenstreeren med seg mye nytt til Hawaii. Hun byttet caddie for noen uker siden, og har også byttet putter nylig.

Et fantastisk bytte
I tre år hadde Tutta Dave Brooker som caddie, men i vinter tok Terry McNamara over jobben. McNamara var caddie for Annika Sörenstam i den svenske legendens storhetstid, og Suzann skryter uhemmet av sin nye medhjelper.

- Det har vært et fantastisk bytte, jeg burde kanskje gjort det tidligere. Vi to har mye å hente på justeringer for at han skal totalt skjønne mitt spill. Det er viktig at han føler seg komfortabel også, sier Suzann.

Derfor er hun glad for at McNamara ikke bor langt unna henne i Orlando. Dermed får de to også trent litt sammen.

- Vi må spille oss inn. Han må seg hva jeg kan levere og hva jeg har av lengder. Han her kommer jeg til å være mer sammen med enn noen annen jeg har hatt. Stort sett så er caddier bare med på turneringer, og så ser man dem ikke før neste turnering igjen. Med Terry blir det annerledes, sier Tutta.

Ny putter
I fjor sommer begynte Suzann Pettersen å spille med en spesialutviklet putter fra Nike kalt «The Drone», som mest av alt så ut som et romskip fra Star Trek. Nå har hun gått tilbake til en mer klassisk bladputter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Øyvind Ludt

Nylig var hun på Augusta for å følge årets første majorturnerig for herrene, US Masters, men hun brukte halve dagen sammen med Nike for å gjøre justeringer med putteren.

- Når det blir litt stang ut og ting ikke sitter, så er det lett å se på hva man kan gjøre noe med. Jeg føler jeg har mistet litt av touchen med den forrige putteren. Nå føler jeg det er litt tid for å teste noe nytt for å få litt ny energi, sier Suzann.

Suzann Pettersen spiller de to første dagene på Hawaii sammen med Cristie Kerr og verdensener Yani Tseng. De slår ut 23.30 norsk tid, og du kan følge dem direkte her.

Suzann Pettersen fylte nylig 31 år, og Nettavisens samarbeidspartner Golfing World laget i den forbindelse en videohyllest til den norske golfstjernen:

HTML EMBED
brightcove.createExperiences();

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.