RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Egil Sande (Mediehuset Nettavisen)

- Det kan ikke beskrives

Sist oppdatert:
Kjetil Jansrud nyter dagene etter at han sikret seg sin første seier, men én ting var ekstra spesielt.

NOREFJELL (Nettavisen): Søndag tok Kjetil Jansrud sin første verdenscupseier i karrieren.

Og det var en etterlengtet seier.

26-åringen har i mange år vært regnet som en av Norges mest talentfulle alpinister, men aldri har hundredelene gått i Vinstra-guttens favør. Før søndag.

Da slo han til med et kanonløp på Kvitfjell og kunne endelig notere sin første verdenscuptriumf.

Norges nye alpinstjerne forteller at han har hatt en uvant følelse i kroppen etter seieren.

- Det har vært veldig rart, egentlig. Søndag var en eneste stor opptur. Det ble mange følelser, og hele pakka ble så stor, sier Kjetil Jansrud til Nettavisen.

- Fikk aldri nyte dagen
Han møter oss på Spa-hotellet på Norefjell, og har nettopp gjennomført en ny økt i bakken. Jobben mot flere førsteplasser fortsetter som før.

- Jeg fikk aldri tid til å sette seg ned og nyte dagen på søndag. Det var bare rett tilbake, spise middag og rett i seng. Når man våkner opp dagen etter, er seieren nesten glemt. Da er det trening mot neste renn som gjelder, sier Jansrud til Nettavisen.

Han skulle gjerne ha feiret sin første verdenscupseier annerledes, og smiler når han tenker på det.

- Hadde jeg valgt selv, skulle det vært deilig med en uke fri, slik at jeg bare kunne suge på karamellen. Men sånn er ikke gamet, og med en gang man er ferdig med et renn, er man nødt til å omstille seg, sier han.

- Fryktet du at seieren aldri skulle komme?

- Det er mange som har spurt meg om det, men for meg handler det om mer enn å bare vinne. Jeg hadde holdt på med dette selv om seieren aldri hadde kommet. Jeg har det såpass bra med den jobben jeg har, hvor jeg kan kjøre ski sammen med fantastiske lagkamerater. Men det ble ti pallplasser før seieren kom, og det er forholdsvis mye, sier han.

Sterkt møte med foreldrene
Når verdenscupseieren først kom, ble følelsene satt i sving. Særlig var det én ting som gjorde inntrykk, forteller Jansrud.

- Det som var sterkest, er at foreldrene mine var der. Det kan ikke beskrives. De fleste har nok hatt slike situasjoner med foreldrene sine, og foreldreforholdet er spesielt. Og seieren er nok mer rørende for dem enn meg, sier Jansrud.

26-åringen har kvaliteter som gjør at han kan gjøre det bra i flere øvelser, men han ble overrasket over at hans første seier kom i super-G.

- Når jeg har drømt om å vinne, har det alltid vært i en storslalåm-setting. Det har alltid vært nærmest å være min beste disiplin, og det er der jeg hadde sett for meg at seieren skulle komme. Når den plutselig kom i super-G, var det rare følelser som gikk gjennom kroppen, forteller han og smiler.

Lund Svindal ikke overrasket
Lagkamerat Aksel Lund Svindal havnet på plassen bak Jansrud i søndagens super-G. Han er ikke overrasket over at kameraten endelig klarte å ta sin første verdenscupseier.

- Han har vært god nok for det lenge, så det var ikke noen overraskelse at han klarte det, sier Lund Svindal til Nettavisen.

Han frykter ikke at lagkameraten skal ta av etter triumfen.

- Det ser ganske likt ut som tidligere, og han er ikke typen til det, sier Lund Svindal og smiler.

De to er gode kompiser, og bruker mye tid sammen, også utenfor skisporet. Lund Svindal skryter uhemmet av kompisen, som han mener fortjener suksessen i alpinbakken.

- Han var best i verden på begge treningene før Kvitfjell, nesten best i verden på de to første rennene, og best i verden på det tredje rennet. Den stabiliteten viser hvor god man er. Det er mange som kan være glimrende én dag, men det er ikke så mange som kan kjøre en sånn rekke som det der, sier Lund Svindal.

Neste mulighet for Kjetil Jansrud til å ta nok en verdenscupseier, er til helgen. Da er det storslalåm i Kranjska Gora.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere