RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det kan ikke se ut som en smørje

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Sist oppdatert:
Lasse Ottesen vil ha en kombinertsport som folk forstår.

Kombinertsporten har i lengre tid slitt med å skape interesse rundt det de holder på med, noe som har ført til en rekke eksperimenter når det gjelder konkurranseavvikling.

Siden 1985 har sporten forsøkt to varianter av Gunder-øvelsen, sprint, sprint med hurricane-start, kompaktsprint, lagsprint, lagkonkurranser og fellesstart.

Det siste påfunnet er et såkalt strafferundekonsept, der utøverne kan pådra seg strafferunder i langrennet, om de presterer dårlig i hoppbakken. Konseptet ble prøvd ut sist helg.

Den tidligere storhopperen Lasse Ottesen er mannen som nå skal prøve å få skikk på kombinertsporten. Han mener enkle og forståelige konkurranser er nøkkelen.

- Vi må ha klare og enkle konkurranser, som folk forstår. Vi kan ikke ha det slik at det ser ut som en smørje, sier Lasse Ottesen, ny rennkoordinator i det internasjonale skiforbundet til VG.

Ottesen lover at det nå vil bli et ordentlig ryddesjau innen kombinertsporten.

- Vi har vår signaturøvelse, ett hopp og 10 kilometer langrenn. Det er den konkurransen utøverne og TV vil ha mest av. Men min tanke er at vi fortsetter med lagkonkurransen, og utvikler penalty-øvelsen. Ut over det ønsker vi ikke nye konkurranseformer, sier Lasse Ottesen til VG.

Det såkalte strafferundekonseptet ble som nevnt prøvd ut i verdenscupen forrige helg på Lillehammer. Det var imidlertid stor skepsis til det nye påfunnet.

- Kombinertsporten prøver fortvilet å skape større interesse, men jeg tror ikke dette konseptet gjenger verken sporten eller publikum. Jeg er skeptisk, sa Bjarte Engen Vik til Nettavisen i forrige uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere