RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det kan skje, men å legge lista der er urettferdig

VIL TIL VM-FINALEN: Olaf Tufte går for finale i ro-VM, men har større tro på noen av de andre norske båtene.
VIL TIL VM-FINALEN: Olaf Tufte går for finale i ro-VM, men har større tro på noen av de andre norske båtene. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Olaf Tufte håper seiersspruten fortsetter.

Olaf Tufte beskriver 2013 som året der champagnekorken spratt for norsk roing. I Amsterdam-VM vil veteranen bidra til at suksessen fortsetter.

38-åringen hadde selv et pauseår da to norske båter ble rodd til VM-gull i Sør-Korea i fjor.

Det kunne virke som en brå suksess etter et skuffende OL i London, men var snarere effekten av målrettet arbeid, mener Tufte.

- Det var et resultat av hardt arbeid over tid samt at det klaffet for tre båter på én gang. Birgit Skarstein tok jo sølv dagen etter. Det var champagne-effekten. Når det først klaffet for ett lag, så klaffet det for de neste også.

- I OL var det litt stang ut. Det var risting av champagneflaska, og spruten kom i 2013. Jeg bommet litt i OL, og de andre lagene var litt uferdige. Men de rodde så fort de kunne og tok med seg erfaring inn til 2013. Og da var de plutselig best, sier Tufte til NTB.

Store sjanser
Roerne han snakker om er Are Strandli og Kristoffer Brun i lettvekt dobbeltsculler og Nils Jakob Hoff og Kjetil Borch i dobbeltsculler. Begge båtene har som mål å forsvare VM-gullene i Amsterdam den kommende uken.

I så fall vil de sørge for at den uvanlig store, norske troppen når målet om to medaljer.

- Det er fullt mulig. Såpass sterk tropp har vi, sier Tufte før han understreker at man ikke kan kreve to nye gullmedaljer.

- Jeg tror ikke man skal forvente at det skjer. Det kan skje, men å legge lista der er urettferdig, fortsetter den dobbelte OL-mesteren.

Målrettet
Tufte har i mange år vært en inspirasjon for unge, norske roere som vil opp og fram. Noen av dem har allerede lyktes, mens andre nærmer seg de store resultatene. For flere av dem blir VM en ny erfaring.

- Det er faktisk veldig mye bra rekruttering om dagen. Både jenter og gutter er på vei opp, og det er ufattelig gøy. Så får vi støtte dem mest mulig, slik at vi blir ordentlig sterke ikke bare til Rio (OL i 2016), men også i Tokyo i 2020, sier 38-åringen.

Han er selv for en outsider å regne i årets VM. Størst medaljesjanser har de nevnte dobbeltscullerne samt para-roeren Skarstein.

Slik åpner de norske båtene VM (kvalifisering):
* Kristoffer Brun/Are Strandli, lettvekt dobbeltsculler (søndag)
* Aleksander Berntsen/Joakim Bøhn/Martin Helseth/Bjørn Singstad, dobbeltfirer (søndag)
* Olaf Tufte, singlesculler (søndag)
* Tale Fiskerstrand Gjørtz, singlesculler (søndag)
* Birgit Skarstein, para-singlesculler (mandag)
* Kjetil Borch/Nils Jakob Hoff, dobbeltsculler (mandag)
* Inger Kavlie/Marianne Madsen, dobbeltsculler (mandag). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere