RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det kan være en fordel

Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Sist oppdatert:
Marit Bjørgen ble slått med bare 0,4 sekunder i Tour de Ski-prologen.

Marit Bjørgen er regnet som en av de største favorittene til å vinne årets utgave av Tour de Ski.

Allerede under prologen torsdag viste den norske skidronningen at hun har alvorlige intensjoner.

Slått av Kowalczyk
Trønderjenta valgte å stå over det siste verdenscuprennet før jul i Rogla på grunn av sykdom, men til tross for at hun har hatt litt lenger julefri enn flere andre, var Bjørgen sterk.

Best var hun imidlertid ikke.

Polske Justyna Kowalczyk, som har vunnet Tour de Ski de to foregående sesongene, er regnet som den løperen som kan gi Bjørgen hardest konkurranse i år.

Også hun viste fin form under prologen.

Den polske jenta gikk i mål på tiden 7.03,7 minutter. Det holdt til seier. Bjørgen fulgte på andre, 0,4 sekunder bak vinneren. Hanna Brodin fra Sverige ble nummer tre.

- Justyna har vunnet Tour de Ski de siste årene og viser at hun er i god form. Hun er en sterk kandidat til å vinne dette, så det blir tøft, men jeg skal gjøre mitt beste, sier Bjørgen til NRK.

- Jeg er rundt fire sekunder bak og det kan være en fordel. Nå må hun gjøre jobben, mens jeg kan legge meg i ryggen. Om hun ikke går fra meg, da, fortsetter trønderjenta.

Sterk norsk innsats
Therese Johaug, som også er blant de som kan hevde seg helt i toppen under Tour de Ski, leverte også hederlig innsats på prologen.

Jenta fra Dalsbygda gikk inn til en 14.-plass på tiden 7.15,09.

- Jeg ble nummer 22 på prologen i fjor, så dette er en bedring. Jeg er litt irritert på meg selv fordi jeg safet litt mye, men totalt sett er det den beste prologen jeg har gått, sier Johaug til NRK.

Alt i alt var det svært god norsk innsats torsdag.

Marthe Kristoffersen ble nummer fem, Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 11, Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer 13, Kristin Størmer Steira nummer 25 og Heidi Weng nummer 45.

Weng lå svært bra an etter 1,7 kilometer, på en 13.-plass, men falt på den siste delen inn mot mål og falt kraftig nedover resultatlisten.

Ingen nordmenn har gått til topps under Tour de Ski. På kvinnesiden har både Marit Bjørgen og Therese Johaug endt på andreplass, mens Petter Northug har tre andreplasser på herresiden.

Nettavisen fulgte kvinnenes prolog LIVE:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere