RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images

- Det kom til meg der og da

Sist oppdatert:
Slik beskriver Andrea Pirlo sitt fantastiske straffespark i kvartfinalen mot England.

Roberto Baggio gjorde det i VM-finalen i 1994. Den store stjernen i 1992, Marco van Basten, gjorde det i EM-kvartfinalen mot Danmark. David Beckham gjorde det definitivt i EM-kvartfinalen i 2004. Frank Lampard gjorde det i VM-kvartfinalen i 2006. John Terry gjorde det i Champions League-finalen i 2008.

Det er med andre ord inget mysterium at myten har oppstått. De største fotballstjernene bommer når viktige kamper ender opp i straffespark.

I EM-kvartfinalen mellom Italia og England søndag, kunne imidlertid kampens store (store!) stjerne, Andrea Pirlo, si som Adam Savage og Jamie Hyneman: «Myth busted».

Hylles på Twitter
Riccardo Montolivo hadde akkurat bommet for Italia. England var i føringen. Det brydde Pirlo seg fint lite om. Juventus-spilleren chippet ballen iskaldt over Joe Hart i løveburet.

- Det var ikke planlagt, det kom til meg der og da. Jeg så at keeperen var veldig psyket opp. Da tenkte jeg at det kunne være en god løsning, har Pirlo senere forklart, ifølge NTB.

- Pirlos straff är redan en klassiker, var STVs Chris Härenstams korte beskjed.

- Staffen til Pirlo var vendepunktet, skrev legenden Ruud Gullit på Twitter etter det magiske øyeblikket.

- Rent fotballfaglig leverte Pirlo en kamp i toppklasse og straffen overgikk det meste, tvitret Rio Ferdinand, som ble EM-vraket av Roy Hodgsons, og fulgte opp med:

- Pirlo er en inspirasjon og en hjerteknuser.

Engelskmennene bommet, selvfølgelig, to ganger og Italia gikk videre til semifinalen. Straffen til Pirlo vil med det bli husket som et av mesterskapets store øyeblikk. Så sant ikke noen av de andre stjernene på EM-himmelen finner på å bekrefte straffemyten.

Pique: - Pirlo er ren klasse
Pirlo, som har vært innom det meste av italienske toppklubber (Inter, Milan og Juventus), ble kronet med nier av Nettavisen og topper nå EM-børsen. 33-åringen storspilte i den målløse kvartfinalen, og regisserte de italienske angrepene. Han pirket både pasninger og innlegg inn i den engelske boksen, men Mario Balotelli klarte ikke å følge opp klassespillet. Pirlos oppvisningen ble avsluttet med den grasiøse straffen, som minnet om Antonín Panenka sitt avgjørende straffespark for Tsjekkoslovakia i EM-finalen i 1976.

- Pirlo blir enten administrerende direktør på teknisk museum i Roma eller nye Harry Potter den dagen han legger opp. Trollmann med fotballstøvler, skrev fotballekspert og blogger, Lars Tjærnås, på Twitter.

- Pirlo er ren klasse, skrev Barcelona-stjernen Gerard Piqué.

- Gjør meg nå klar til å oppleve Pirlo-inspirerte drømmer, tvitret Joey Barton.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere