- Det kommer til å bli tårer

Foto: Lise Åserud / Terje Bendiksby / Vegard Grøtt / Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ti jenter kjemper om OL-plassene

02.10.13 14:08

Vinterens OL i Sotsji er det store målet for samtlige langrennsløpere på den norske landslaget. 20 løpere får bli med på moroa, og med totalt 14 herrer (inkludert Petter Northug, som for tiden ikke er en del av landslaget) og ti damer, er det opplagt at noen må bli igjen hjemme.

Hvor mange av hvert kjønn som får kjempe om OL-metall, er ikke bestemt. Landslagstrener på damesiden, Egil Kristiansen, forbereder seg på å kun få med ni av sine ti.

- Realistisk sett tipper jeg ni, men vi får se. Det blir en totalvurdering av hva vi har bruk for, sier han til Nettavisen.

Seks kvinner tilhører allroundlandslaget, mens fire er spesialisert på sprint. Marit Bjørgen og Therese Johaug er soleklare førstevalg blant distanseløperne. Førstnevnte har også gullmuligheter på sprint.

- Til nå har det ikke vært så veldig stor grad av spesialisering på damesiden, og vi har ikke trengt like mange løpere som herrene. Vi ser imidlertid at det stadig blir mer spesialisering også blant damene, så det kan være at vi må ha med oss flere enn tidligere, forteller Kristiansen, som likevel velger å være realist, og forbereder seg på at kun ni damer får bli med til OL.

- Vi skal være ekstremt fornøyde om vi får ta med alle ti damene på landslaget. Det er svært lite sannsynlig. Det kommer nok til å bli noen skuffede tårer i løpet av vinteren, konstaterer han.

Kriteriene for hvem som blir valgt ut, er allerede satt.

- Man må ha internasjonale resultater. Verdenscuprennene blir kanskje viktigere enn noen gang, og det vil bli viktig å være med helt fra starten av. Vi vil selvfølgelig også se mer på rennene som kommer når det nærmer seg uttak, etter NM i Molde i januar. Tour de Ski kan også bli viktig. Klarer ikke en distanseløper å kvalifisere seg til Tour de Ski, blir det vanskelig å gå for medalje i OL.

Disse damene kjemper om OL-plass:

Allround
Marit Bjørgen
Therese Johaug
Marthe Kristoffersen
Kristin Størmer Steira
Vibeke Skofterud
Heidi Weng

Sprint
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Celine Brun-Lie
Ingvild Flugstad Østberg
Maiken Caspersen Falla

Disse distansene skal det konkurreres i under OL i Sotsji:
15-kilometer skiatlon
Sprint fristil
10-kilometer klassisk
Stafett
Lagsprint klassisk
30-kilometer fristil

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag