RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Det kunne blitt flaut

Sist oppdatert:
Alexander Kristoff jaktet sin første proffseier, men det var én ting han ikke visste.

24 år gamle Alexander Kristoff har vist imponerende form de siste ukene.

Siden forrige lørdag hadde nordmannen rukket å samle inn tre topp syv-plasseringer, i henholdsvis Paris - Bruxelles (7), GP de Fourmies (2) og Kampioenschap van Vlaanderen (7).

Søndag var det duket for en ny klassiker, nemlig franske GP d'Isbergues - Pas de Calais.

Da Cofidis, FDJ, Katusja og Omega Pharma-Lotto startet jakten på tidlige bruddet, som besto av Thomas Vernaeckt (Verandas Willems - Accent), Kevin Lalouette (Roubaix - Lille Metropole) og Jonathan Thira (Bigmat-Auber 93), fikk nordmannen problemer.

- Jeg punkterte først en gang, omtrent halvveis ut i løpet. Så punkterte jeg en gang til. Det skjedde da sidevinden var som verst, og jeg var desidert sist i feltet.

Full gass i seks mil
- Så kom jeg opp i en gruppe, hvor alle hadde gitt opp. Da hang jeg meg på bilene som kjørte oppover i feltet. Der kom jeg i en ny gruppe, men der var det mye av det samme igjen. Da ble det en ny runde i bilkøen, forteller Alexander Kristoff til procycling.no.

BMC-rytteren anslår at han syklet 60 kilometer med full gass da rittet var i den avgjørende fasen. Men spurteren er i kanonform, og hadde nok krefter til sluttspurt.

- Jeg kjørte 60 kilometer alt jeg hadde. Da jeg kom opp fikk jeg god hjelp fra lagkameratene mine. Med 500 meter igjen ble jeg levert i front, der lå jeg 100 meter, så startet en rytter spurten helt inne ved gjerdet. Da lå jeg i annenposisjon, men så kom det noen ryttere opp på siden av meg.

- Da (Robert) Wagner og (Borut) Bozic starten spurten var jeg innesperret, og jeg fant ingen åpning før 100-metersmerket. Jeg klarte ikke ta de igjen, men jeg kom veldig tett på,

Dansk jubel
- Alt dette med startnummer 13 på ryggen..., legger Kristoff til med et smil.

Men det nordmannen ikke visste - før han hadde krysset målstreken - var at følgende hadde skjedd:

Da bruddrytterne ble innhentet noen mil fra mål stakk seks ryttere, deriblant Jonas Aaen Jørgensen (Saxo Bank-Sungard) og Stuart O`Grady (Leopard-Trek) fra hovedfeltet. Til tross for at sistnevnte ble rammet av en punktering syv kilometer før mål, kom de to sammen inn på oppløpet.

Jørgensen spurtslo O`Grady i den 65. utgaven av GP d'Isbergues - Pas de Calais, og 25-åringen kunne dermed juble for sin første proffseier.

- Jeg trodde vi spurtet om seieren, for jeg visste ikke om de to rytterne foran. Vi hadde jo ingen radiokommunikasjon, innrømmer 24-åringen og legger kjapt til:

- Det hadde vært litt pinlig, for jeg hadde jublet om jeg var først (av rytterne i hovedfeltet, vår.anm.) over streken.

Kanonform
Det var kun åtte sekunder som skilte duoen i front og hovedfeltet i mål. I hovedfeltet var O`Gradys lagkamerat, Robert Wagner, raskest.

Vacansoleil-DCMs sterke spurter, Borut Bozic, henviste Alexander Kristoff (BMC Racing Team) til femteplass i 1.1-klassikeren.

- Jeg er i kanonform. I spurten var jeg egentlig helt konge, og det var tåpelig at jeg ikke tok den spurten, erkjenner Alexander Kristoff.

På onsdag sykler han Omloop van het Houtland Lichtervelde i Belgia. Sesongen avsluttes med Tour of Beijing i starten av oktober.

Neste sesong blir han som kjent Team Katusja-rytter.

Resultater:
1 Jonas Aaen Jørgensen (Saxo Bank-Sungard) 5.01,05
2 Stuart O`Grady (Leopard-Trek) samme tid.
3 Robert Wagner (Leopard-Trek) +8
4 Borut Bozic (Vacansoleil-DCM) s.t.
5 Alexander Kristoff (BMC Racing Team) s.t.
6 Fumiyuki Beppu (Team RadioShack) s.t.
7 Romain Feillu (Vacansoleil-DCM) s.t.
8 Anthony Ravard (Ag2r - La Mondiale) s.t.
9 Mickaël Delage (FDJ) s.t.
10 Alexander Porsev (Katusja) s.t.

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere