RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Håkon Mosvold Larsen

- Det ligger i mine hender nå

Patrick Thoresen har halvannen måned på å vise Philadelphia Flyers at han hører hjemme i NHL.

Sent i forrige uke ble Patrick Thoresen plukket opp av Philadelphia Flyers etter at Edmonton Oilers vraket ham. Flyers overtok nordmannens kontrakt, som går ut etter denne sesongen.

Det betyr at han har halvannen måned på å imponere Flyers-ledelsen – pluss et eventuelt sluttspill. Klarer han ikke å imponere, blir det neppe ny NHL-kontrakt.

En ny sjanse
- Det ligger litt i mine egne hender. Mine og lagets. Hvis laget gjør det bra og jeg tar vare på mulighetene, blir jeg ikke satt ut av laget. I Edmonton ble jeg satt ut selv om laget gjorde det bra. De ser litt annerledes på ting her i Philadelphia, sier Thoresen til Nettavisen.

I den første kampen fikk han spille i rekke med Philadelphias antatt beste spiller – Mike Richards – og den tidligere vålerengaspilleren Scott Hartnell. I den andre kampen noterte Thoresen seg for sin første assist i Flyers-drakta.

24-åringen fra Hamar fikk også bra med istid.

- Alt er fortsatt veldig nytt, men det har gått bra så langt, mener Thoresen, som tar seg tid til en prat med Nettavisen på sin første rolige stund på lang tid.

Selvtillit
Patrick Thoresen ble sendt fra Edmonton til Springfield og tilbake, så til Springfield igjen før telefonen kom fra trener Craig MacTavish med beskjed om at han nå tilhørte Philadelphia Flyers og måtte reise dit de ville ha ham.

Lørdag debuterte han da Flyers tapte for Florida Panthers – klubbens tiende strake tap.

- Da var jeg helt ferdig etter all reisingen fram og tilbake, var litt forkjølet og hadde ikke vært på is et par dager. Det var ikke helt optimalt, erkjenner Thoresen.

Det gikk bedre i den andre kampen, både for Thoresen og Flyers, som vant 4-3 over Buffalo Sabres etter straffeslagkonkurranse.

- I går ble Mike Richards skadet, så da spilte jeg senter. Jeg har gjort det i AHL (farmerligaen, red. anm.), men ikke her oppe i NHL. Men jeg spilte med mye selvtillit i egen sone og var alltid på rett side av pucken og føler at jeg spilte stabilt bakover. Jeg klarte å plukke poeng og vi vant til og med, så det var natt og dag fra første kamp.

Savner familien
Tirsdag hentet Philadelphia Flyers også inn Vaclav Prospal, en spiller som garantert vil spille i første- eller andrerekka og dermed spise av istiden til Thoresen. Likevel tyder mye på at nordmannen får spille langt mer i Flyers enn tilfellet var i Edmonton Oilers.

- Det blir spennende å se hvor Prospal skal passe inn. Men jeg tror at jeg vil få flere sjanser her.

Det er tre uker siden Patrick Thoresen har sett samboeren Monica og deres to barn. Det forteller en del om hvor tøft livet som NHL-spiller er. Ikke bare blir man sendt fra klubb til klubb uten noen som helst innflytelse, ikke bare spiller man 82 kamper på 190 dager, men man må også finne seg i at familien kommer i andre rekke store deler av tiden.

Patrick vet ennå ikke om resten av familien vil flytte til Philadelphia og leie et hus, bo på hotell eller bli værende i Edmonton. Det er tross alt bare noen uker igjen av sesongen. Sluttspillet, som starter 9. april, kan dog forlenge sesongen med et par måneder.

- Monica og ungene kommer hit til søndag, hvis alt går etter planen. Vi skal snakke sammen og løse alt i morgen. Det er tre uker siden jeg så dem sist, så savnet begynner å bli stort, innrømmer Thoresen.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere