RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: YouTube

- Det ligner på grov mishandling

Finsk ishockeyspiller risikerer fengsel etter dette stygge overfallet. Se video!

Det var i European Trophy-matchen mellom lokalrivalene Jokerit og Helsingfors at det grusomme overfallet fant sted.

Jokerits Semir Ben-Amor taklet Helsingfors-kaptein Ville Peltonen uprovosert, før han brutalt gikk til angrep på den finske ishockeystjernen, som tidligere har spilt i NHL, og som har vært fast på landslaget siden 1994.

Ben-Amor har blitt politianmeldt, og risikerer fengsel.

- Det ligner på grov mishandling og det kan være snakk om tre måneders fengsel, sier stjerneadvokat Henry Saleva, ifølge Aftonbladet.

Se video av den stygge hendelsen:

Peltonen mistet bevisstheten og måtte forlate isen. I et TV-intervju forteller 39-åringen, som huskes for sine tre mål i VM-finalen mot Sverige i 1995, at det dreier seg om en kraftig hjernrystelse.

- Jeg har vært hos legene siden lørdag. De kan foreløpig utelukke andre alvorlige skader enn hjernrystelse. Akkurat nå hviler jeg, og får ikke lov til å trene. Jeg vet ikke når jeg kan spille igjen, men min karriere er ikke over, sier den mørbanka Helsingfors-spilleren.

Ben-Amor har i ettertid beklaget hendelsen.

- Jeg gikk for langt og har sagt unnskyld til Ville. Jeg tenkte aldri at det skulle gå så ille. Forhåpentligvis kommer det til å gå bra, sa den hissige Jokerit-spilleren på trening mandag.

Fengsel eller ikke, Ben-Amors handlinger vil få følger. Organisasjonen bak European Trophy, som er en ishockeyturnering med de beste lagene i Europa, vasler at de vil komme med en reaksjon, og 30-åringen risikerer også karantene i den finske ligaen. I tillegg skal han ha mottatt en straff fra Jokerit, men det er usikkert om det er snakk om en bot, kampkarantene eller noe annet.

Ben-Amor er en kjent slåsskjempe og var innehaver av den mindre smigrende rekorden for flest timinutters utvisninger i sin tidligere klubb, Lukko Rauma. I løpet av sine ni sesonger i den finske ligaen, har han sonet 734 utvisningsminutter.

Joker vant for øvrig kampen mot Helsingfors 5-1.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere