RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det lærte jeg i United

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Solskjær skuffet etter håpløs førsteomgang.

MOLDE (Nettavisen): - Vi har nok lært av inngang til kampen, og at vi er nødt til å starte kampene skikkelig. Det er noe jeg lærte i United. Vi må starte kampen når den begynner, ikke vente i 45 minutter, sier Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Molde var før kampen på lørdag ubeseiret på hjemmebane så langt denne sesongen. Et Viking-lag som derimot har skuffet, tok kommandoen fra start i jazzbyen, og til pause virket kampen nesten avgjort.

En skuffet Solskjær gjorde hele tre bytter i pausen. Nordmøringen ville ikke trekke frem enkeltspillere, men de dramatiske endringene etter førsteomgangen tydet på at han var langt ifra fornøy med prestasjonene.

- Jeg måtte ta ut den førsteelleveren som jeg trodde var best rustet til å starte kampen bra, men du kan ikke vinne en fotballkamp når kun to-tre stykker er opp mot pari, sier Solskjær til Nettavisen.

- Det er mange som er langt under pari. Det er ikke bare de tre som byttes ut som har skylden. Hele førsteomgangen skuffer meg. Jeg må tenke på hvordan hele inngangen til kampen var. Det virket som at to eller tre flere møtte opp i andreomgang enn i den første, forklarer kristiansunderen.

Les også:- Du kan ikke spille med seks mann.

Uheldig målscorer
Kun minuttet var gått av andreomgangen da Joshua Gatt satte inn reduseringen for hjemmelaget. Amerikaneren var en av de som ble byttet inn i pausen, og endringene til Solskjær så ut til å bli særdeles vellykket.

Slik skulle det ikke gå. Allerede etter 51 minutter fikk vingen en strekkskade som tvang ham til å kaste inn håndkleet. Da hadde Molde allerede foretatt alle sine lovlige bytter, og man måtte ta ut Gatt uten å kunne sende innpå en erstatter.

- Han hadde en liten skade fra før, og det var grunnen til at han ikke startet kampen. Han lovte meg at han var frisk. Han scoret målet, men det var gambling å sette han innpå.

- Jeg vil se offensiv fotball
I andreomgangen så Molde langt mer ut som favoritter til seriegullet enn de gjorde før pause. Tempoet, innsatsviljen og kvaliteten på angrepsspillet steg flere hakk. Solskjær var fornøyd med hvordan laget responderte på talen hans i pausen.

- Vi var fantastiske med ti mann utpå. At vi skaper så mange sjanser, står så mye på og har den moralen – det er et lag jeg vil se, og et lag jeg er stolt av. Vi vil se et slikt lag som spiller offensiv fotball, forteller Solskjær til Nettavisen.

- Vi må nye å spille fotball, vi må kose oss. Vi må ikke vente på at ting skal skje. Responsen vi fikk (etter pause) var førsteklasses.

Viking, som virket sjokket etter reduseringen til Gatt, la seg dypt i hele andreomgangen og prøvde å forsvare seg mot et aggressivt og offensivt Molde-lag.

Rogalendingene klarte likevel med nød og neppe å beholde ledelsen ut kampen, noe som var et slag i ansiktet for gulljaktende romsdalinger. Med seier i søndagens kamp vil Strømsgodset være hele syv poeng foran de blåhvite. Solskjær har likevel troen på suksess.

- Jazzkamp, julekamp, nyttårskamp
- Gullet røk ikke nå. Det er 14 kamper igjen. Det er tre poeng som røk i dag, og det var tre poeng vi hadde lyst på. Om det er jazzkamp, julekamp eller nyttårskamp; det er tre poeng.

Molde startet kampen uten flere av sine faste spillere. I tillegg til at man gjorde endringer i forsvar, ble både Jo Inge Berget og Magne Hoseth skadet i midtukekampen mot Ventspils, noe som gjorde dem uaktuelle til lørdagens kamp.

- To backer byttet jeg ut, og Josh måtte ut, i tillegg til Daniel (Berg Hestad). Daniel burde ha spilt, selvfølgelig. Han ringte meg i morges, og da hadde han sår hals. Jeg kommer til å ergre meg ut kvelden, men jeg tror ikke at det kommer til å stoppe nattesøvnen, forteller Ole Gunnar Solskjær, før han konkluderer:

- Det er lærdom, jeg lærer helt sikkert av dette.

Faktum er at Molde må klare seg uten mange av sine faste spillere før returoppgjøret i andre runde av kvalifiseringen til Mesterligaen mot latviske Ventspils. Molde har en 3-0-ledelse å gå på før returoppgjøret i Latvia, men må nå reise ned med redusert tropp.

- Det er aldri kjekt å ha fire av de spillerne man hadde regnet med skadet og ut, men det må vi leve med. Sånn er fotballen. Vi forventer ikke å ha alle friske hele tiden. Støtteapparatet jobber døgnet rundt, avslutter Solskjær til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere