*Nettavisen* Sport.

- Det må klaffe 100 prosent

Foto: Espen Haugen (Mediehuset Nettavisen)

- Schleck-brødrene sykler Tour de France sammen. Kanskje Northug-brødrene kan gå Tour de Ski sammen?

17.08.11 13:13

MERÅKER (Nettavisen): Petter Northug har fullt fokus frem mot sesongens store høydepunkt – Tour de Ski. Der kan han få selskap av sin egen lillebror.

Tomas Northug (21) har ikke de samme ambisjonene foran den kommende sesongen som den mer frittalende broren, men Petter har tro på at han fort kan være på startstreken i Tour de Ski.

- Han er nok en av dem som kjemper om plass der. Han er én av mange. Det blir trangt i år, for i år ønsker mange å gå Tour de Ski. Det blir ikke samme scenario som i fjor; at mange velger å droppe touren for å forberede seg til VM i Oslo, sier Petter Northug til Nettavisen.

- Han er en av de på rekruttlandslaget som begynner å vise tendenser til å være gode allroundere som er hurtige og kan gå godt på distanse, fortsetter han.

- Schleck-brødrene (Fränk og Andy) sykler Tour de France sammen. Kanskje Northug-brødrene kan gå Tour de Ski sammen? Det hadde vært veldig artig. Han er absolutt i rute til å klare det. Hvis han trener fornuftig fremover, tror jeg han kan være en av de som kjemper om tour-plass, forteller 25-åringen.

- Like rask som Petter
En annen som tror Tomas kan stå på startstreken i Oberhof 29. desember. er Petter Northugs tidligere husvert, og Northug-brødrenes treningskamerat, Hallgeir Martin Lundemo.

- Han er sterkere og har mer energi i kroppen nå enn han hadde på samme tid i fjor. Det var på denne tiden det buttet litt imot for Tomas i fjor, men nå er han klokere og litt sterkere og har tonet ned på den for aggressive treningen om sommeren, forteller Lundamo til Nettavisen.

Hvis Tomas presterer optimalt kan en billett til sesongens langrennshøydepunkt bli belønningen, mener han.

- Tomas har sjanser på Tour de Ski fordi han er så bra i sprint. Han har ikke fått vist potensialet sitt, men vi vet at han er kjemperask. Like rask som Petter. Hvis det klaffer i skirenn og går seg inn på pallen er det en liten sjanse for Tour de Ski, selv om han er så ung, sier Lundamo.

- Han satser ikke noe spesielt på det, men tar det som det kommer. Men han må løfte seg to-tre hakk i distanserenn for å komme dit, avslutter han.

- Bedre form i år
Hovedpersonen selv mener han er i god rute før sesongen, men har satt seg, ifølge han selv, mer realistiske mål for sesongen enn touren.

- Jeg føler at jeg er i god rute. Jeg hadde mitt første høydeopphold her i sommer og har vært på farten i en måned. Jeg har fått gjort det jeg skal og har fått trent bra. Jeg føler jeg er i bedre form i år enn på samme tid i fjor, forteller Tomas Northug til Nettavisen.

- Det blir først og fremst skandinavisk cup og NM på Voss som blir det store målet. Også er det U23-VM i Tyrkia som jeg må prøve å få vært med på, sier 21-åringen.

- Jeg har trua
Han innrømmer likevel at muligheten for en tour-plass på det norske laget er oppnåelig denne sesongen. Hvis alt klaffer.

- Det er veldig mange om beinet i år. Det er veldig mange som vil være med når det ikke er mesterskap. Det skal bli tøft å slenge seg med der. Det må klaffe for at jeg skal få vært med der. Det må klaffe 100 prosent, forteller Tomas.

- Jeg har trua og har økter som har vist at jeg er sterk, sier han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.