RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det perfekte løp

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
Sist oppdatert:
Marit Bjørgen ga bånn gass i den siste motbakken før mål, og slo fullstendig knockout på Julia Tsjepalova. - Det var det perfekte løp, stråler Bjørgen etter Norges første VM-seier i stafett på 23 år.

- I dag begynner gull-uka, sa sportssjef Bjørnar Håkensmoen før dagens kvinnestafett. At den er i gang, er i hvert fall hevet over enhver tvil. Vibeke Skofterud, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Kristin Steira og ikke minst Marit Bjørgen sikret vårt første gull i årets ski-VM etter en fantastisk spennende stafett.

Bånn gass
Julia Tsjepalova gikk ut først på den siste etappen, men Norge og Bjørgen fikk raskt ryggen til russerinnen, og slapp den ikke. Før i siste bakke. Da ga Bjørgen bånn gass, og rykket fra.

- Det er bare Bjørgen som kan gjøre slike ting, sier sportssjef Bjørnar Håkensmoen til NRK. - Nå kan vi se lyst på uka som kommer.

Det er første gang på 23 år at Norge vinner en VM-stafett for kvinner. I 1984 vant vi også stafetten i OL i Sarajevo.

- Det var det perfekte løpet. Jeg hadde håpet å få starte bak Tsjepalova etter vekslingen, og da det skjedde, hadde jeg bare lyst til å ligge i ryggen hennes. Jeg skulle i hvert fall ikke dra. Men jeg hadde gode ski, jeg hadde bedre gli enn henne, og jeg syntes ikke hun gikk noe fort i bakkene. Jeg kunne faktisk gått forbi før, men jeg måtte holde igjen, sa Bjørgen til NRK etter gull-løpet.

Landslagstrener Svein Tore Samdal var jublende glad etter triumfen.

Kjempejenter!
- Jeg er så glad! Før sesongen mente vi at vi hadde et av de sterkeste lagene, men etter at russerne kom i form før VM, var jeg mer usikker. Men når det ble som det ble, og når Vibeke fikk en litt dårlig start, er det en kjempedag. Kjempejenter! strålte Svein Tore Samdal.

For veteranen Hilde GP ble det en helt spesiell stafett. Hun gikk en gnistrende 2. etappe, og tok i en alder av 40 år sin første gullmedalje.

- Det er så deilig. Det er så godt. Det har ikke helt gått opp for meg ennå. Jeg har felt mange tårer allerede, og det kommer nok mange utover kvelden også, sier hun til NRK.

Kristin Størmer Steira hadde om mulig et enda bredere smil enn da hun tok bronse på jaktstarten i helgen.

- I dag tror jeg nok at smilet kommer til å gå helt rundt etter hvert, stråler hun.

UTVIKLINGEN I LØPET:

4. etappe:
Marit Bjørgen går ut for Norge. Julia Tsjepalova gir bånn gass fra start, men Bjørgen utlikner farten. I den siste motbakken før mål ga Bjørgen bånn gass, og avgjorde stafetten.

3. etappe:
Kristin Størmer Steira tar over for Norge. Hun tok igjen Russland etter 2,5 kilometer, men mistet 2-3 sekunder til veksling.

- Jeg synes jeg gikk hardt ut, men tok ikke inn mye i begynnelsen, men jeg hadde ryggen foran, og jeg bare SKULLE ta henne igjen. Jeg ble utrolig sliten mot slutten, sa Steira til NRK.

2. etappe:
Hilde GP begynte bra, og holdt avstanden fram til Russland på de 2,5 første kilometerne. Derfra og inn var det råkjør av en annen verden fra Hilde GPs side. Hun halverte avstanden, og Norge er nå med i gullkampen igjen.

- Jeg fikk et dårligere utgangspunkt enn jeg kanskje hadde håpet på, men jeg prøvde å gå mitt eget løp og ikke bli stresset. Det var utrolig deilig å kjenne at det gikk lettere, sa Hilde GP til NRK.

1. etappe:
Vibeke Skofterud tapte mye til konkurrentene i motbakkene, og var 22 sekunder bak etter 1. etappe.

- Bare jeg kunne gått ti sekunder raskere, så hadde vi hatt et litt bedre utgangspunkt, men jeg gikk det jeg hadde. Jeg var stokk stiv nede i bakkene, og det gjorde forferdelig vondt. Det var en jævlig følelse å bli gått fra, sa Skofterud til NRK etter etappen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere