RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas / Scanpix

- Det plager meg mest

Sist oppdatert:
- Man utsetter sine nærmeste for ting de godt kunne vært foruten, forteller Solbakken.

Ståle Solbakken er en av de heteste unge trenerne i Europa, og lever hver dag under enormt press i trenerjobben i Köln.

Etter en horribel start og drøssevis med avisoppslag av det kritiske slaget, har Solbakken snudd den negative trenden. Nå hylles han som en moderne manager, som har fått Köln-skuta på rett kjøl.

Onsdag var han gjest i TV 2-programmet «Trude», og det var en åpenhjertig Solbakken som stilte til intervju.

- Skulle ønske han het noe annet
Köln-treneren har tre barn sammen med sin kone Anniken, en 14-åring, 11-åring og 7-åring, og nordmannen tror barna blir påvirket av farens jobb.

- Det tror jeg er veldig forskjellig. Han eldste forstår mye, men vil ikke snakke så mye om det. Noen ganger skulle han nok ønske at han het noe annet, og kunne være mer anonym. De to yngste tror jeg er likegyldige til det. De synes kanskje det er litt rart at noen skal snakke med pappa hele tiden, forteller Solbakken.

- Det plager meg mest
Köln-sjefen vet at yrket som fotballtrener kan bli kortvarig, og derfor liker han dårlig at familien kan bli uskyldige ofre, om det går dårlig i hans jobb.

- Det er det som plager meg mest. For ungene er det en utfordring, med nye skoler og nytt miljø. Eldstemann har dratt fra vennene sine for andre gang, etter først å ha etablert seg på Hamar, så i København og så her, men samtidig kan man håpe at de drar nytte av det, i form av nye språk og nye venner, sier Solbakken.

- Kan være meningsløst
Og utdyper:

- Går det dårlig, og man kun blir værende en kort periode, kan det være meningsløst. Jeg håper at vi kan bli her så lenge at vi kan få litt nytte av det. Det er det som plager meg litt. Har man tatt en jobb som det her, med det «maset og fjaset» som er rundt, da utsetter man sine nærmeste for ting de godt kunne vært foruten, forteller han.

Men ting begynner å normalisere seg, forteller Grue-gutten.

- Er det lang skoledag i morgen, er et fast spørsmål fra barna. De har skole fra åtte til halv fem noen dager, og det er annerledes enn skole fra åtte til ett og litt SFO i Danmark. Men gutta har kommet seg inn på hvert sitt fotballag, så det begynner å gå seg til, men vi er ikke helt i rute ennå, verken her (Köln-fotballen) eller hjemme, smiler nordmannen.

- Har aldri vært i en klesbutikk
Han har fått mye skryt for sin elegante fremtreden, med moteriktige dresser og skjerf på kampdager og ellers. Det vil han ikke ta æren for, selv.

- Jeg har vel aldri vært i en klesbutikk, verken i København eller Köln, så hvis jeg ser bra ut må æren gå til min kone Anniken, ler Solbakken.

For få uker siden falt Carl-Erik Torp sammen på fotballbanen, og Brann-spilleren fikk påvist hjertestans. Solbakken opplevde det samme i 2001, og måtte legge opp som fotballspiller.

Han har fulgt med på Torp-saken, og forteller at han tok kontakt med Brann-trener Rune Skarsfjord med en gang han så situasjonen.

Sendte sms til Skarsfjord
- Det fikk jeg med meg. Han er jo seks, syv år yngre enn det jeg var da det skjedde, så han hadde mange gode år foran seg på fotballbanen. Det vil nok plage ham. Jeg har ikke snakka med han selv, men jeg har snakka med treneren hans (Skarsfjord), og det virker som at Torp er ved godt mot. Jeg sendte en teksmelding og sa at jeg sto til rådighet hvis han trengte et eller annet, forteller Solbakken.

Søndag er neste mulighet for Solbakken til å ta en ny seier med Köln, når Hannover kommer på besøk. Kampen kan du følge her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere