RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det råeste jeg har opplevd

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
Marit Bjørgen hyller Kollen-publikummet etter gullsprinten.

Marit Bjørgen sikret Norges første gull under ski-VM på hjemmebane da hun levde opp til favorittstempelet på kvinnenes sprint tirsdag og gikk først over målstreken i Holmenkollen.

- Det her er det råeste jeg har vært med på. Det har vært en helt fantastisk dag. Den stemningen. Jeg hørte «Marit! Marit! Marit!» da jeg stod på startstreken, og det er det råeste jeg har vært med på, sier Bjørgen til NRK.

Den norske jenta hadde vært overlegen i det meste hun foretok seg tirsdag, og gikk seirende ut av både prologen, kvartfinalen og prologen. Hele veien så det ut som hun hadde god kontroll på både sitt eget tempo og konkurrentene.

HERRENE: Svensken banket Northug

- Ut å gjøre en jobb
Heller ikke i finalen var det noen som kunne true den norske skidronningen.

Hun tok oppskriftsmessig ledelsen fra start, og holdt konkurrentene bak seg helt fram til VM-gullet var sikret foran et entusiastisk hjemmepublikum. Arianna Follis fra Italia kapret sølvmedaljen, mens Petra Majdic fra Slovenia ble nummer tre.

- Det var bare å gå ut gjøre en jobb, og ikke tenke for mye. Jeg måte gå et bra skirenn og det har jeg gjort før, sier Bjørgen til NRK.

- Jeg har tidligere pleid å starte mesterskap med bronse, og nå tok jeg gull, så det er helt fantastisk. Dette kommer bare til å bli morsommere og morsommere, sier den norske gullvinneren etter løpet.

Dette var Bjørgens totalt femte VM-gull i karrieren og den 10. VM-medaljen. Under VM i Val di Femme i 2003 ble det gull på sprinten, mens det under Oberhaus-VM i 205 ble hele tre gull på trønderjenta. Hun har i tillegg to sølv og tre bronsemedaljer fra tidligere verdensmesterskap.

Én norsk i finalen
Av de øvrige norske jentene var det Astrid Uhrenholdt Jacobsen som gjorde det best. Jacobsen tok seg videre fra kvartfinalen som lucky loser.

Etter å ha ledet lenge, ble hun for svak i spurten mot Petra Majdic, men fikk altså likevel billett videre. I semifinalen var det imidlertid slutt for 24-åringen, som endte som nummer fem i heatet.

Celine Brun-Lie og Maiken Caspersen Falla ble begge nummer tre i sine kvartfinaler og røk dermed ut allerede da. Da finalen tok til var det altså bare Bjørgen igjen til å forsvare de norske fargene.

Det gjorde hun da også med bravur.

FINALEN
1. Marit Bjørgen, NOR (Gull)
11. Arianna Follis, ITA (Sølv)
14. Petra Majdic, SLO (Bronse)
15. Vesna Fabjan, SLO
13. Justyna Kowalczyk, POL
25. Alena Prochazkova, SVK

Nettavisen fulgte hvert heat så fort utøverne var i mål.

8761

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere