*Nettavisen* Sport.

- Det råeste jeg har sett noen gang

Foto: AFP/Scanpix

Synnøve Solemdal imponerte stort da Norge gikk inn til en overraskende stafettseier.

11.12.11 18:59

De norske skiskytterjentene imponerte ikke mange i går, og Tora Berger ble beste norske på 9. plass.

På stafetten på søndag kom de imidlertid sterkt tilbake. De norske jentene var best av alle og vant stafetten foran Frankrike og Russland

Det var spesielt Synnøve Solemdal som imponerte i Hochfilzen. Hun startet etappen 25,2 sekunder bak tetlagene, men gikk ut i kanonfart.

Solemdal tok sekunder hele veien, og skjøt også fullt hus på den første skytingen. På den andre skytingen var 22-åringen overlegen.

Den norske jenta skjøt ned alle blinkene meget raskt og kunne sende ut Tora Berger alene i tet.

- Det er det råeste jeg har sett noen gang, utbrøt NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith etter den imponerende oppvisningen på standplass.

På den første skytingen skjøt Berger fullt hus og til tross for to ekstraskudd på den siste skytingen, ble det en overraskende, norsk seier.

Synnøve Solemdal var strålende fornøyd etter sin etappe.

- Det var utrolig herlig! Jeg konsentrerte meg bare om meg selv, og stengte ut alt annet på standplass, sa Solemdal til NRK.

Femteplass etter andre etappe
Fanny Welle-Strand Horn gikk den første etappen for Norge, og hun måtte ta i bruk flere ekstraskudd og vekslet på 9. plass, 47 sekunder bak Frankrike.

Elise Ringen tok over stafettpinnen og bommet én gang på første skyting. På andre skyting rotet Ringen med ladingen, men skjøt ned alle blinkene.

Ringen gikk raskt i sporet og sendte ut Synnøve Solemdal på femteplass, 25,2 sekunder bak tetlagene.

- Noe av det største
Synnøve Solemdal imponerte voldsomt. Ungjenta tok inn 15 sekunder på den første runden og skjøt også fullt hus på skytingen.

Til den andre skytingen gikk Solemdal inn det 11 sekunder lange forspranget som Frankrike hadde, og der var den norske jenta overlegen.

Solemdal panget raskt ned alle blinkene og gikk ut i 5,9 sekunder foran Frankrike.

Solemdal økte videre og sendte Tora Berger ut alene i tet 17,8 sekunder foran Frankrike.

På den siste skytingen ledet Tora Berger klart og kunne avgjøre det, men den norske jenta måtte ta i bruk to ekstraskudd. Dermed kom Frankrike, som skjøt fullt hus, helt oppe i ryggen på Norge.

De to lagene gikk ut likt, men på den siste runden før mål, seilet Berger ifra den franske jenta.

Dermed kopierte jentene guttenes stafettprestasjon, og viste at Norge har to fantastiske lag i skiskyting.

- Jeg har vært på «grineren» tre ganger i karrieren. Da jeg tok OL-gull, da OL-vinner Linda Grubben la opp og i dag. Dette er noe av det største jeg har vært med på, uttalte ankerkvinne Tora Berger til NRK etter løpet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.