RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det rette for Liverpool

Sist oppdatert:
- Totalt sett er nok dette det rette veivalget for Liverpool fremover. Det sier Tore Hansen, leder for storlagets norske supporterklubb, etter at Gerard Houllier i dag fikk sparken.

- Klubben klarte riktignok fjerdeplassen og sikret seg retten til Champions League-kvalifisering, men faktum er at vi er nærmere bunnen enn toppen på tabellen. Det Liverpool nå trenger er å stabilisere seg blant de tre beste, og kjempe om de gjeveste plasseringene hvert år, sier Hansen.

Kunne blitt legende
Supporterlederen minner samtidig om at tiden under franskmannen ikke bare har vært preget av tilbakeslag.

- Det er viktig å reflektere over hva han har gjort for klubben. Han tok Liverpool et skritt videre i sin første sesong, på Anfield, understreker Hansen.

- Han holdt på å dø under en kamp med Liverpool. Han kunne ha trukket seg, og sikret seg legendestatus. Han valgte imidlertid å komme tilbake. Det var kanskje vel ambisiøst, for klubben har aldri vært den samme siden.

- Hvor stor delen av skylden for tilbakegangen mener du Houllier selv har?

- Han har tross alt hatt hovedansvaret. Hvis en ser på de siste tre sesongene, har han bortsett fra Harry Kewell ikke vært heldig med noen av spillerkjøpene. Han har fått full søtte og mye penger fra klubbledelsen, men siden sommeren 2002 har det gått veldig trått, mener Hansen.

Vil ha Benitez
Lederen av den norske supporterklubben tror ikke Houllier selv var forberedt på at han ville få sparken.

- Jeg tror Houllier var overrasket selv. Det har vært interne diskusjoner i klubbledelsen den siste uken, tror jeg. Han hadde ett år igjen av kontrakten, og det kan være en forespørsel om kontraktsforhandlinger som har fremskyndet dette, spekulerer Hansen.

- Vi er selvsagt takknemmelig for det han har gjort, og ønsker å ønske ham lykke til videre, understreker han.

De to kanskje heteste kandidatene til den ledige managerposten på Anfield er Valencia-sjef Rafael Benitez og Charltons Alan Curbishley. Nå skal klubbens spillerutvalg bestående av Jamie Carragher, Michael Owen og Steven Gerrard ha blitt trukket inn i diskusjonen.

Supporterlederen selv hadde gjerne sett et utenlandsk stornavn på Anfield.

- Martin O'Neal er definitivt ute av diskusjonen. Kenny Dalglish er muligens aktuell i en annen rolle, men neppe som manager. Og av Curbishley og Benitez ville jeg kanskje foretrukket sistnevnte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere