RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det Rodal sier, er helt tullete

Foto: Heiko Junge / Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Ida Marcussen stempler Vebjørn Rodal som respektløs.

VM i Moskva har ikke svart til forventningene for syvkjemper Ida Marcussen, som lenge ble regnet som et av Norges største friidrettstalenter. De siste elleve årene har hun hatt Lukas Udelhoven som trener, og hennes poengmessige utvikling de siste fem årene har vært skuffende.

Tidligere OL-vinner Vebjørn Rodal mener overfor NRK at det er hennes trener, Lukas Udehoven, som har skylda.

- Jeg tror først og fremst det skyldes feil eller for dårlig trening, rett og slett. Jeg mener bestemt at Ida Marcussen har et talent som bør forvaltes til noe bedre enn det som skjer her, sier Rodal til NRK.no.

Rodal mener at det er på tide at Udelhoven gir seg, og at Marcussen bør finne en trener med bedre kompetanse. OL-helten hevder at Marcussen og Udelhoven har holdt på i seks-syv seniorsesonger uten å få til noe som minner om fremgang.

Mener Rodal er respektløs
Marcussen selv mener Rodal bør være forsiktig med å uttale seg når han ikke vet alt som foregår.

- Det han sier er helt tullete. Hvis han hadde hatt litt innsikt i hvordan jeg har forberedt meg, så hadde ting kanskje vært litt annerledes, sier Marcussen til NRK.

- Det er respektløst. Jeg har gleden av entusiasmen til Lucas der ute. Det er noe som motiverer meg til å fortsette. Han gjør så jeg kan motivere meg videre, fortsetter hun.

Ida Marcussen lå på en 22. plass før den avsluttende syvkampøvelsen i dag, men klatret fire plasser og avsluttet på en 18. plass i VM etter å ha vunnet sitt heat på dagens 800-meter.

- Jeg bestemmer selv
Marcussen er også opprørt over andre som mener at hun trener for mye og er overtrent.

Marcussen og Undelhoven valgte å bryte med landslaget etter at Marcussen havnet nest sist i syvkampen under 2009-VM i Berlin, hvor friidrettsforbundet varslet at trenerens rolle måtte vurderes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere