*Nettavisen* Sport.

- Det sa pang!

Foto: Reuters/Scanpix

Norsk rallymareritt i Hellas.

13.06.09 22:39

Det så svært lovende ut for Petter Solberg etter lørdagens ti første fartsprøver av Rally Akropolis. Nordmannen hang godt med i teten, og kjempet om sin første topplassering på over fire år.

Men så, på den 11. fartsprøven kom nedturen. Toppmonteringen på støtdemperen på venstre side slo opp gjennom panseret, og Solberg mistet dermed verdifulle minutter i sammendraget.

- Jeg er usikker på om jeg kan fortsette. Vi kjørte på en lang rett strekning, da det plutselig sa pang. Det var egentlig veldig synd, for jeg var virkelig i siget, sa nordmannen ifølge wrc.com.

Solberg stilte likevel til start på den siste fartsprøven, men klarte ikke å holde følge med de beste tidene, og endte til slutt nede på en 21.-plass på etappen.

Dermed falt han ned fra en tredje til en åttendeplass i sammendraget. Solberg ligger nå over ti minutter bak ledende Mikko Hirvonen fra Finland. Sebastien Ogier ligger som nummer to.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Østberg måtte bryte
Også Mads Østberg fikk problemer med bilen under lørdagens etapper, og måtte til slutt bryte løpet. En skade på den tiende fartsprøven var såpass alvorlig at vålergutten ikke fikk start på bilen igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

På dette tidspunktet lå Østberg som nummer fire i sammendraget, 2,4 sekunder bak lendene Mikko Hirvonen. Det er ventet at nordmannen skal få bilen i stand til søndagens etapper.

Østberg ligger på en 12.-plass i sammendraget før søndagens etapper.

Henning Solberg måtte også gi seg lørdag, etter at han traff en stein på den niende etappen.

Episoden med eldstebror Solberg skjedde i etterkant av at Daniel Sordo først hadde truffet steinen, og ble stående med ødelagt forstilling midt i veibanen.

Solberg kom kjørende i full fart, og traff steinen da han måtte styre unna Sordo.

Loeb smadret bilen
Det var imidlertid ikke bare nordmennene som slet lørdag. Under den syvende fartsprøven gikk det nemlig også galt for den suverene VM-lederen Sebastian Loeb.

Klikk på bildet for å forstørre.

Åtte kilometer ut i løypa kjørte Loeb av veien, og franskmannens Citroen skal være kraftig forslått på venstresiden. Loeb måtte dermed trekke seg fra konkurransen.

- Det var min feil, sier Loeb.

- Det skjedde etter en høyresving med høy hastighet. Jeg havnet litt på tvers, og traff en stor stein med venstre forhjul. Det sendte bilen opp i luften. Bilen rullet rundt fem eller seks ganger.

Heldigvis kom både Loeb og kartleseren Daniel Elenam uskadet fra ulykken.

- Det er ingen sjanse for at jeg kjører i morgen. Rallyet er over. Vi er okay, det er det viktigste.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.