RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det siste henget kostet ham seieren

Foto: Kerstin Joensson / AP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Aksel Lund Svindal var nær VM-gull, mens Kjetil Jansrud pådro seg en skade.

Aksel Lund Svindal var den soleklare gullfavoritten i herrenes første øvelse i VM i Schladming i Østerrike. Bookmakerne ga kun 2,5 i odds på Kjeller-gutten, mens nærmeste utfordrer lå helt nede på 10.

Det forteller mye om hvilket press som hvilte på Lund Svindals kraftige skuldrer.

- Imponerende
Ted Ligety fra USA toppet resultatlisten da Lund Svindal startet. 30-åringen passerte både første og andre mellomtid på bedre tid enn Ligety, men traff ikke så godt i avslutningen som amerikaneren hadde gjort.

- Dette var imponerende kjøring av Aksel. Det siste lille henget kostet han muligens seieren, sier Kjetil André Aamodt, NRKs alpinekspert.

- Han tapte 23 hundredeler der, fleiper Aamodt, og sikter til at Ligety slo Lund Svindal med 22 hundredeler.

- Det er frekt anslått av en legende, men det går tid der, ja. Ted kjørte uten å gjøre feil, det klarte ikke jeg, smiler Aksel Lund Svindal i intervjuet med NRK etter målpassering.

Ligety beholdt plassen øverst på resultatlisten, mens andreplassen nokså sensasjonelt tilfalt franskmannen Gauthier de Tessieres.

- Bronse er absolutt godkjent, konkluderer Aamodt.

Lund Svindal er helt enig.

- Dette er en bra start. Jeg er happy med bronse, sier Lund Svindal til NRK.

Både Aamodt og Marius Arnesen, den tidligere landslagstreneren, mener at Ligety og de Tessieres tjente en god del på å kjøre fra tidlige startnumre.

Franske Gauthier de Tessieres er 31 år gammel, men har tidligere kun én pallplass i verdenscupsammenheng. Den kom i storslalåm i 2008.

Skadd Jansrud?
Aksel Lund Svindal har nå tatt medalje i fem verdensmesterskap på rad.

3565721

Han startet med sølvmedalje i VM i Bormio i 2005, før det ble gull i både utfor og storslalåm i Åre to år senere. I 2009 ble det gull i superkombinasjonen og bronse i super-G. i Garmisch-Partenkirchen for to år siden ble det igjen gull i superkombinasjonen.

Kjetil Jansrud var en av de sterkeste utfordrerne til gullet i super-G, men han kom skjevt ut fra start og var ute av dansen allerede før den første mellomtiden.

Jansrud mistet kontrollen og kjørte ut, men heldigvis uten å falle stygt.

Ifølge NRK har han likevel pådratt seg en liten skade, en vridning i kneet, men det er foreløpig ikke kjent hvor alvorlig dette er.

Nettavisen fulgte super-G-rennet direkte her.

Åpningsdagen i VM ble dessverre litt ødelagt av det stygge fallet til Lindsey Vonn, den amerikanske alpinstjernen som skulle kjempe med Tina Maze om å bli VM-dronningen.

Vonn pådro seg blant annet en alvorlig kneskade og måtte fraktes til sykehus med helikopter. Hun får nå en fryktelig og lang vei tilbake til alpinbakken.

Les saken: - Et sjokk å se henne falle så stygt

Nettavisen følger samtlige renn i alpin-VM direkte på livesport.nettavisen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere