*Nettavisen* Sport.

- Det siste steget er ikke så stort

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Lotte Smiseth Sejersted føler hun er veldig nære en topplassering. Søndag er hun klar for VM-utfor.

10.02.13 08:19

Søndag er det klart for VM-utfor for kvinner i Schladming.

Norge stiller med Lotte Smiseth Sejersted og Ragnhild Mowinckel fra start i den krevende utforløypa.

Sejersted er sett på som favoritten av de to norske jentene, og har vist på trening at hun kan være med å kjempe om en solid plassering i søndagens utforrenn.

- Det blir veldig spennende. Jeg har hatt én bra trening, og én trening hvor det ikke funket så bra. Men så gikk det veldig bra på fredagens utfor i superkombinasjonen. Jeg var veldig rask halvveis i løpet, men så gjorde jeg noen taktiske feil i siste del av løypa, sier Sejersted til Nettavisen.

Sejersted ble nummer 11 på utfordelen av superkombinasjonen, men kjørte ut i slalåmrennet.

Rettet opp i feilene
Nå håper hun at hun har rettet opp i feilene fra superkombiutforen.

- Jeg har sett en del på video og sett hvilke taktiske feil jeg har gjort, så det kan bli veldig spennende når jeg får tatt noen andre linjevalg. Jeg setter meg ikke noen resultatmål, men jeg håper å være fornøyd når jeg kommer i mål. Formen er i hvert fall veldig bra, og løypa passer meg veldig bra. Det er en del tekniske svinger hele veien som passer meg fint, sier Sejersted.

Det er mange som har ventet på at jenta fra Hosle i Bærum skal ta det siste steget opp til verdenseliten. Men så langt er en 13. plass fra Cortina den beste plasseringen til Sejersted denne sesongen.

- Ikke langt igjen
Men Hosle-jenta føler ikke at det er langt opp til toppen.

- Det siste steget er ikke så stort, men det er kanskje det vanskeligste. Jeg har bevist for meg selv at jeg er veldig nære. Vi får bare vente og se hvor lenge det er til jeg er blant de beste, sier Sejersted, som tipper seieren i søndagens utforrenn vil stå mellom Tina Maze og Anna Fenninger.

Hvem som blir nummer tre vil hun derimot ikke tippe. Kanskje kan vi håpe at Sejersted tar det siste steget opp til verdenseliten allerede søndag.

Søndagens utforrenn starter klokken 11. Nettavisen følger rennet direkte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.