RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det skal gjøre vondt

Sist oppdatert:
For Bjarne Riis vil en lagtempo-seier være nesten like stort som å vinne den gule trøyen. Han forlanger at Kurt-Asle Arvesen og de andre CSC-rytterne skal sykle så det gjør vondt.

TOURS (TV 2 Nettavisen): For det danske laget er lagtempoen alfa og omega den første uken av Tour de France. Bjarne Riis drømmer om seier, og forlanger 100 prosent innsats og oppofrelse fra Kurt-Asle Arvesen og de andre rytterne.

- Kjempe i toppen
- Jeg er veldig spent på hvordan det går. Vi har et supersterkt lag som skal være med å kjempe helt i toppen. Det blir tøft, men det skal vi nok klare, sier Arvesen til TV 2.

For Bjarne Riis er kollektivet og lagfølelsen de store idealene. Den tidligere Tour-vinneren stiller store krav til syklistene sine, og har oppskriften klar.

- Vi prøver å bevare roen, og motivere og coache rytterne på riktig måte.

Smerter
På lagtempoen er det én for alle, alle for én. Selv om lagenes tid avgjøres av når femtemann kommer i mål, er det umulig å vinne etappen uten full innsats fra alle ni. Her er det ingen mulighet til å lure seg unna, til å gjemme seg i feltet. Hver mann må gi alt, og det kommer til å bli en smertefull opplevelse.

- Det er det ingen tvil om. Hvis ikke gir de ikke nok, gliser Bjarne Riis.

Dersom danskene slår storfavoritten Discovery Channel på dagens etappe, blir det nye dager i gult for David Zabriskie. Kanskje beholder han ledertrøyen helt frem til helgen.

Kjører for Basso
Men selv om amerikaneren så langt har vært mannen alle snakker om, er det ingen tvil om at det er Ivan Basso som er sjefen på det danske laget. Italieneren kjører for en god plassering i sammendraget, og CSC håper han med fullklaff skal kunne utfordre Lance Armstrong.

- Formen min er veldig bra, og jeg håper å gjøre en god Tour de France. Målet for lagtempoen må være en plass på podiet, sier Basso til TV 2.

Det bør CSC-laget klare dersom de skal holde liv i Bassos sammenlagtsjanser.

Følg dagens etappe direkte fra kl. 14.20 på TV 2 Nettavisen eller web-tv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere