*Nettavisen* Sport.

- Det skal ikke skje

Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP

Maks uflaks for Aksel Lund Svindal.

14.12.13 14:35

Aksel Lund Svindal kom aldri til mål i lørdagens storslalåmrenn i Val d'Isère. Nordmannen mistet bakbindingen og kjørte tidlig ut i 1. omgang. Henrik Kristoffersen ble nummer ni.

Svindal var sjanseløs da utstyret sviktet, men tok seg fint inn og unngikk fall da hans løp ble ødelagt.

- Det var en skrue som ble revet ut av skien. Det skal ikke skje, men kan skje. Dessverre er det en svakhet i materialet skiene er laget av, sa Svindal til NTB.

Ligety kjørte også ut
Han var skuffet etter at utstyret ikke kunne ta ham til mål i verdenscuprennet.

- Det var isete, og en bruker gjerne litt ekstra muskelkraft, men utstyret skal tåle det her. For det var absolutt greie verdenscupforhold, sa Nero-alpinisten.

Han var ikke alene om å kjøre ut i Frankrike lørdag. Storslalåmstjernen Ted Ligety kjørte også ut.

- Det er irriterende at det skjer, men jeg får ikke gjort noe med det nå, sukket Svindal overfor NTB etter at bindingen ødela hans jakt på god plassering lørdag.

Kristoffersen imponerte
Henrik Kristoffersen hadde startnummer 49, men kjørte fullstendig uten respekt for verdenscupstjernene. 19-åringen lå på 13.-plass etter 1. omgang, men ga ytterligere gass i 2. omgang og ble nummer ni.

- Jeg er veldig happy med topp ti fra startnummer 49, sa Kristoffersen til NTB.

- Jeg tror jeg kunne hentet noen hundredeler før sluttpartiet og kanskje noen på toppen. Det ble litt dårlig tempo helt i bunn, men mellompartiet er jeg veldig godt fornøyd med, la Kristoffersen til etter karrierebeste i storslalåm.

- Det var litt sporete i 1. omgang, men jeg valgte en litt rund linje og merket ikke så mye til slag, sa alpintalentet til NTB.

Haugen skuffet
Leif Kristian Haugen fikk det ikke helt til. Han endte på 17.-plass etter å ha vært nummer 15 etter én omgang.

- Dette var ikke veldig bra for min del. Det var brukbart mot slutten av begge omganger, men jeg fikk ikke helt til arbeidsoppgavene mine. Spesielt inngangene satt ikke, sa Haugen.

I Beaver Creek ble han nummer åtte i storslalåm nylig. Den plasseringen klarte han ikke å følge opp lørdag. Han gledet seg i stedet over lagkameraten.

- Veldig moro med Henrik. Han er en råtass som ikke er redd for å satse. Dette har vi sett i europacupen før. Jeg er ikke overrasket over at han klarer topp ti, lød rosen fra Haugen om landsmannen.

Østerrikeren Marcel Hirscher vant rennet. Franskmannen Alexis Pinturault ledet etter 1. omgang, men falt til fjerdeplass etter 2. omgang.(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.