RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det skal litt til for å kopiere det

FORAN SKJEMA: - Jeg hadde mye stang inn i fjor. Det skal litt til for å kopiere det, men jeg er mye bedre enn på samme tid i fjor. Jeg ligger foran ruta, sier Alexander Kristoff
FORAN SKJEMA: - Jeg hadde mye stang inn i fjor. Det skal litt til for å kopiere det, men jeg er mye bedre enn på samme tid i fjor. Jeg ligger foran ruta, sier Alexander Kristoff Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
Men Alexander Kristoff føler han er foran skjema.

131.-plass i debuten i 2012 ble til åttendeplass i fjor. Nå sikter Alexander Kristoff enda høyere i klassikeren Milano – Sanremo.

- Det er vanskelig å si hvor godt rittet passer meg. Jeg har vært med to ganger, har én bra og én dårlig erfaring, sier Kristoff til NTB foran søndagens 294 kilometer lange endagsklassiker.

Fjorårets utgave av vårklassikeren ble noe amputert på grunn av snøvær.

- Men da gikk det bra. Nå er det meldt 20 varmegrader og sol. Jeg håper å gjenta fjoråret, eller egentlig å gjøre det enda bedre, sier spurteren.

Tre topp ti

Han føler seg enda bedre enn under fjorårets gode sesong der høydepunktene sto i kø for 26-åringen.

- Kjørestyrken er blitt bedre. Jeg føler meg enda sterkere i bakkene, men spurten er intakt. Nå skal vi inn i de store klassikerne. Vi får se det an, men jeg føler meg veldig godt rustet, sier OL-treeren fra sommerlekene i London.

Tre ganger kom landeveissyklisten blant topp ti i vårklassikerne i 2013. Best gikk det i Ronde Van Vlaanderen med fjerdeplass. I Paris-Roubaix ble han nummer ni.

- Jeg hadde mye stang inn i fjor. Det skal litt til for å kopiere det, men jeg er mye bedre enn på samme tid i fjor. Jeg ligger foran ruta, sier Kristoff til NTB.

Seks timer

Seks timer venter på sykkelen søndag. For 105. gang arrangeres Milano – Sanremo.

Norge har aldri vunnet rittet. Knud Knudsen (1979) og Thor Hushovd (2005 og 2009) har begge tredjeplasser.

Kristoff har innledet sesongen sterkt. Han har allerede etappeseier fra Oman rundt. Nå håper Stavanger-syklisten å være med helt i front når syklistene nærmer seg Sanremo søndag.

Kraftanstrengelse

Nøkkelen blir å være i god posisjon opp bakkene Cipressa og Poggio, som trolig blir avgjørende.

– Det handler om å spare krefter. Og i de to siste bakkene må jeg være i god posisjon, sier Kristoff foran søndagens kraftanstrengelse.

Senere i vår venter blant annet Ronde Van Vlaanderen (6. april) og Paris – Roubaix (13. april). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere